Ana içeriğe atla

Zihinsel engelliler Medipol’de horon tepti!

31.05.2011

Zihinsel engelliler Medipol’de horon tepti!

İstanbul Medipol Üniversitesi, zihinsel engelli gençlerden kuru olan Tuzla Horon Ekibi’ni ve Sarıyer Korosu’nu ağırladı. Koronun şarkılarının yankılandığı fuaye alanında zihinsel engelli gençlerin horon gösterisi ilgiyle izlendi.



 

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, öğrencilerimize özürlülük bilincini kazandırmayı ve özürlü kişilerin dünyasını daha iyi anlayarak onların hayatını kolaylaştıracak yeni projeler üretebilmek amacıyla bazı aktiviteler düzenledi.


 

 

27 Nisan 2011 günü iki öğrencimiz gönüllü olarak seçildi. Bu öğrencilerden bir tanesinin gün boyu gözü bağlanarak görme özürlülerin, diğerinin gününü tekerlikli sandalyede geçirmesiyle ortopedik özürlülerin hissetiklerinin anlaşılmasına çalışılmıştır.


 

 

Etkinliğin devamında 17 Mayıs 2011 günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nün (İSÖM) organizasyonuyla özürlü vatandaşlarımız üniversitemizde ağırlandı. “Herkes için Demokrasi” adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında yürütülen bu etkinlikte önce öğrencilerimize “Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu” yönünde eğitim verildi. Ardından Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu Sarıyer Korosu’nun verdiği konser ve Tuzla Horon Ekibi’nin horon gösterisi izlendi.



 

Son Güncelleme Tarihi: 31/03/2023 - 08:47