Ana içeriğe atla

Hemşirelik Haftası Medipol’de kutlandı

20.05.2016

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Panel, müzik dinletisi ve tiyatro gösterisinin yer aldığı etkinlikte konuşan Medikal Direktör Prof...

13e6f9-Hemsireler_Haftasi_2016.jpg

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, Medipol Üniversitesi Eğitim ve Sağlık Grubu ile Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından birlikte organize edilen etkinlikle kutlandı. Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan etkinliğe Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu İşletme Direktörü Özer Koca ve Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Sunal ile Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu bünyesinde hizmet veren sağlık merkezlerinin hemşirelik hizmetleri müdürlerinin de aralarında olduğu çok sayıda hemşire ve hemşire adayı öğrenci katıldı.

Yiğitbaşı: Hemşirelik hak ettiği noktaya ulaştı
Programda konuşan Medikal Direktör Gazi Yiğitbaşı, Türkiye’de son 10 yılda malzeme yönetimi, kalite yönetimi ve performans değerlendirme sistemlerini gerçekleştiren en önemli mesleğin hemşirelik olduğunu söyledi. Hemşireleri sistemin bekçileri olarak tanımlayan Yiğitbaşı, bugün itibariyle sağlık sisteminde hemşireliğin hak ettiği noktaya ulaştığını kaydetti. Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Sunal ise 2010 yılında kurulan Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümünün bu sene 3. dönem mezunlarını vereceğini, Medipol Üniversitesi’nden mezun olan hemşirelerin yüzde 70’inin Medipol Sağlık Grubunun sağlık merkezlerinde çalıştığını söyledi. Hemşireliği insan sevgisi olmadan yürütmenin imkânsız olduğunu belirten Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nursel Emekçi de hemşireliğin hekimlikten sonra en eski sağlık mesleği olduğunu söyledi. Emekçi, hemşirelik tarihinin kadının şifa verici rolüne uzandığını ancak gerçek anlamda hemşireliğin Kırım Savaşı sırasında Florence Nightingale ile başladığının kabul edildiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından hemşirelik öğrencilerinin klinik eğitimi, hemşirelikte bakım gerçeği ve meslekte başarı öyküleri konuşmacılar tarafından anlatıldı. Etkinlik, “Hemşireliğin Arka Odası-Gerçeklik Şoku” başlıklı panelin ardından Hemşirelik Bölümü öğrencisi Uğur Dündar’ın müzik dinletisi ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Avcı’nın yazıp yönettiği tiyatro gösterisi ile sonlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:53