Rektör Aydın, Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’nde konuştu

29.04.2016

Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’nde konuşan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, ülkemizde son yıllarda devletin de teşvikiyle artış gösteren araştırma fırsatlarına değindi. Re..

3e75155a-ee8a-481e-b940-e58764967c59-RektorAydin_TurkArapKongresi_Nisan2016.JPG

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Medeniyet Üniversitesi ile Arap Üniversiteler Birliği işbirliğiyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Türk-Arap Yüksek Öğretim Kongresi’nde “Türkiye’de Araştırma Üniversitesi Kimliği” başlıklı bir konuşma yaptı. 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde The Green Park Pendik’te gerçekleşen kongrenin açılış konuşmalarını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcisi Prof. Dr. Rahmi Er, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Arap Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Sultan T. Abu-Orabi yaptı. Kongrede Prof. Aydın, ülkemizde son yıllarda devletin de teşvikiyle artan araştırma fırsatlarına ve üniversitelerin altyapı kurma ve istihdam problemlerine değindi. Devlet ve vakıf üniversitelerinin avantaj ve dezavantajlarını da dile getiren Prof. Aydın, TÜBİTAK istatistiklerine göre 2015 yılında 107 proje öneren Medipol Üniversitesinin 181 üniversite arasından 34’üncü sırada yer aldığını belirtti. Medipol’ün akademisyen başına düşen proje sayısı bakımında da 11’inci sırada olduğunu ifade eden Aydın, başvurulan projelerin kabul oranı bakımında yüzde 22,4 ile 14’üncü sırada yer aldığını söyledi. Üniversitemizin vakıf üniversiteleri arasındaki sıralamasını da izleyicilere aktaran Aydın, önerilen ve kabul edilen proje sayısı sıralamasında 4’üncü, akademisyen başına düşen proje sayısında 6’ncı ve kabul oranı sıralamasında Medipol’ün 5’inci sırada yer aldığını kaydetti. Aydın son olarak Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nin (REMER) başarılarını anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:02