“Rusya’nın politikalarını Rus kimliği belirliyor”

25.04.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çağrı Alagöz, Rusya’nın mevcut politikalarının kaynağının “Rus kimliği” olduğunu söyledi.

fd-6ec9a2405aab-Alagoz_Rus_Kimligi (1).jpg

Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Program Başkanı Çağrı Alagöz, TİKA’nın desteği ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Avrasya Sosyal Bilimler Forumu’nda bir bildiri sundu. Rusya’da devlet merkezli sistemin kurumsallaşmasında Rus kimliğinin etkisini ele alan Alagöz, Rusya’nın mevcut politikalarının kaynağının tarihsel süreç içerisinde gelişen Rus kimliği olduğunu söyledi. Ortodoksluğun kabulü ile birlikte kilisenin Rusların yönetiminde etkin rol oynadığına dikkat çeken Alagöz, Türk ve Moğol etkilerinin de Rus kimliğinin şekillenmesinde önemli olduğunu belirtti. Bizans’ın yıkılması sonrası Rusların Ortodoks-Slav dünyasının hamiliğini üstlendiğini vurgulayan Alagöz, Rusya’nın mevcut politikalarının tarihsel Rus kimliği ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:09