Erten: Yerkürenin geleceğini karbon ekonomisi kurtaracak

18.04.2016

Düşük karbon ekonomisine geçilmediği takdirde kaynakların tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, yerkürenin geleceğ..

fca8-Duygu_Erten_Surdurulebilir_Kalkinma.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, 3. İstanbul Karbon Zirvesi’nde bir konuşma yaptı. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 15-16 Nisan tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen zirvede Erten, iklim değişikliğini, çağın en önemli çevresel ve ekonomik sorunu olarak tanımladı. Düşük karbon ekonomisine geçilmediği takdirde kaynakların tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyaran Erten, yerkürenin geleceğini düşük karbon ekonomisinin kurtaracağını söyledi. Erten, iklimle mücadelenin, endüstriyel kuruluşların sürdürebilirlik politikalarının lokomotifi olacağını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:12