Erdem, Azerbaycan’da obezitenin artışına dikkat çekti

05.04.2016

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen bariatrik cerrahi konferansına katı..

Morbid_Obezite_Nihal_Zekiye_Erdem

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Azerbaycan-Türkiye Bariatrik-Metabolik Cerrahi Günleri’nde morbid obezite hastalığı ve tedavisi hakkında konuştu. Uluslararası Obezite ve Metabolik Bozukluklar Cerrahisi Federasyonu (IFSO) tarafından da desteklenen programda Erdem, Azerbaycan’da sağlığı tehdit eden morbid obezite hastalığının artışına dikkat çekti. Erdem, beden kitle indeksi (BKİ) 35 ve üzere olan ve diyet, ilaç tedavisi ve fiziksel aktivite yoluyla kilo veremeyen hastaların bariatrik cerrahi yöntemiyle zayıflayabileceklerini söyledi. Erdem, bariatrik cerrahi uygulaması sonrası bireylerin beslenme alışkanlıklarında dikkat etmeleri gereken hususlar üzerinde de durdu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:07