“Kadınlar ücret ve terfiler konusunda eşitsizliklere maruz kalıyor”

10.03.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, dünya ve Türkiye ekonomilerinde kadınların ücretler ve terfiler konusunda eşitsizliklere maruz kal..

8b-982b-b803f78907d8-Karahan_Isin_Sirri.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, A Haber ekranlarında yayınlanan “İş’in Sırrı” programında kadınların ekonomideki yerini ele aldı. Sunucu Şafak Tükle Uysal’ın sorularını yanıtlayan Karahan, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının son verilere yüzde 31,6 düzeyinde olduğunu, bu oranın dünya ortalamasına göre düşük bir seviyede olduğunu söyledi. Karahan, karar verici pozisyonlarda çalışanların oranlarında kadın ve erkekle arasında büyük fark olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:07