Özipek: Türkiye’nin Suriye üzerinden istikrarsızlaştırılması söz konusu

16.02.2016

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, Suriye’de birbirleriyle çatışıyormuş gibi görünen devletlerin kılıçlarını savaş boyunca birbirlerine ç..

-Ozipek_Suriye_TGRT_Haber.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berat Özipek, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Konuşacak Çok Şey Var programının konuğu oldu. Sunucu Gülden Kalecik’in sorularını yanıtlayan Özipek, ABD’nin Suriye politikasındaki değişen tavrına bakıldığında Rusya’nın bölgedeki varlığına şaşırmamak gerektiğini söyledi. Özipek, Rusya ile ABD’nin çatışma halinde olan devletler olduğunu ancak Rusya’nın bölgedeki varlığının ABD’yi rahatsız etmediğini söyledi. Türkiye’nin bölgedeki beklentilerinin Rusya üzerinden boşa çıkarılmaya çalışıldığına dikkat çeken Özipek, ABD ve Rusya’nın Suriye meselesindeki yaklaşımlarında anlamlı bir karşıtlık görmenin mümkün olmadığını söyledi. Suriye’de birbiriyle çatışıyor olarak görülen ve bölgede operasyonlar yapan ABD-Rusya ve İran-İsrail gibi devletlerin kılıçlarını savaş boyunca birbirlerine çekmediğinin altını çizen Özipek, Türkiye’nin Suriye üzerinden istikrarsızlaştırılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:26