Dr. Rızalar: Alkol tüketimi meme kanserini tetikliyor

26.10.2015

Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, alkol tüketiminin kadınlarda meme kanseri riskini artırdığını söyledi.

c43-ac60314ebf5c-Selda_Rizalar_Poster_Bildirimi.JPG

Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Rızalar, Türk Onkoloji Hemşireleri Derneği Meme Çalışma Grubu’nun meme kanserine farkındalık oluşturmak için düzenlediği “Hayat Senin Ellerinde” adlı konferansa katıldı. 23 Ekim 2015 Cuma günü Medipol Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde düzenlenen konferansta Rızalar, meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu söyledi. Meme kanserini önleyen herhangi bir yöntem bulunmadığını ifade eden Rızalar, ancak erken tanı ile beklenen yaşam süresinin uzatılabildiğini ve tamamen iyileşmenin de sağlanabildiğini belirtti. Meme kanserinin gelişiminde birçok risk faktörünün olduğunu ifade eden Rızalar, bunlar arasında alkol kullanımına dikkat çekti. Günde 3 bardak alkol alan kadınlarda, alkol kullanmayan kadınlara göre meme kanseri riskinin arttığını belirten Rızalar, alınan alkol miktarına bağlı olarak riskin arttığını kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 14:48