Ana içeriğe atla

Berat Özipek: Halktan gelecek tepki şiddetin kaynaklarını kurutur

22.09.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Türkiye’de son dönemde artan şiddet olaylarının, halktan gelecek tepkilerle bitirilebileceğini s..

a847229eae7-B_Berat_Ozipek_TGRT_Haber.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Konuşacak Çok Şey Var programının konuğu oldu. Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan’ın da konuk olduğu programda Gülden Kalecik’in sorularını yanıtlayan Özipek, Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarını ve halkın bu konudaki tepkisini değerlendirdi. Türkiye’deki siyasi tarafgirliğin, insanların, ülkenin en temel konularında bile ortak tavır almasını önlediğini belirten Özipek, şiddetin son bulmasının ancak halkın aşağıdan yukarıya doğru vereceği tepkiyle mümkün olabileceğini söyledi. Başka ülkelerde yer alan muhalif partilerin ve farklı kesimlerin, ülkelerinde gelişen önemli olaylarda hemen bir araya gelip ortak tavır alabildiğini ifade eden Özipek, Türkiye’de böyle bir siyasi geleneğin olmadığını söyledi. 

“SİVİL TEPKİLER MÜMKÜN OLDUĞUNCA GENİŞ TABANA YAYILMALI”

Özipek ayrıca, dünyanın başka ülkelerinde gelişen çözüm süreçlerinde de benzer problemlerin olduğunu, bu problemlerin halktan gelen ciddi toplumsal tepkilerle üstesinden gelindiğini ifade etti. Sivil tepkilerin mümkün olduğunca geniş bir tabana yayılarak dile getirilmesi gerektiğini belirten Özipek, Türkiye’de yaşanan çatışma ortamının meşru bir siyasi tarafının olmadığını, PKK’nın yaptığı bu eylemlerin gayri meşru olduğunun çok daha net bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:52