Rektör Aydın’dan sağlık alanını tercih edecek aday öğrencilere tavsiyeler

03.09.2015

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, sağlık mesleği eğitimi almak isteyen aday öğrencilere, TV Net’te konuk olduğu Sağlık Raporu programında tavsiyelerde bulundu. Rektör Aydın, ..

-2d98fdc34dbe-Rektor_Aydin_TVNet_Saglik_Raporu.jpg

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, 3 Eylül 2015 Perşembe günü TV Net’te ekrana gelen Sağlık Raporu adlı programın konuğu oldu. Sunucu Ayşenur Asuman Uğur’un sorularını yanıtlayan Aydın, üniversitelerde sağlık mesleği eğitimi almak isteyen aday öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Türkiye’deki hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde verilen sağlık mesleği eğitimlerinin uygulama alanlarında sıkıntıların olduğunu ifade eden Aydın, üniversitelerde sağlık eğitimi almak isteyen aday öğrencilerin, tercih öncesi üniversitelerin uygulamalı sağlık eğitimi olanaklarını araştırmaları gerektiğini vurguladı.

“NÜFUSUMUZ YAŞLANIYOR… YAŞLI BAKIMI PROGRAMINA TALEP ARTACAK”
Rektör Aydın ayrıca, Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığını, anne ve çocuğa yönelik olan mevcut sağlık politikalarının yaşlılara doğru yöneleceğini, aday öğrencilerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade etti. Yaşlı Bakımı programının şu an için fazla rağbet görmediğini belirten Aydın, Türkiye’nin gelecekte değişecek sağlık politikalarıyla birlikte, bu alana olan talebin artacağına dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:03