Ana içeriğe atla

Türkiye’de ilk ortez-protez uzmanlığı eğitimi Medipol’de veriliyor

06.07.2015

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilk olarak lisans düzeyinde ortez-protez eğitimini başlatan Medipol, bu sene temposunu artırıyor. Bölüm öğrencileri Biyomedikal Mühendislik ile Fizyoterapi ve Rehabili..

6b89-ortez_protez_1.jpg

Türkiye’de son 10 yılda sağlık alanında yaşanan değişimler, sağlık sektöründe nitelikli uzmanlara olan ihtiyacı artırdı. Bu güne dek ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programlarında eğitim verilen ortez-protez teknikerleri, sadece cihazların kişiler üzerinde nasıl uygulanacağı üzerinde çalışıyorlardı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilk olarak lisans düzeyinde ortez-protez eğitimine başlayan Medipol, ortez-protez sistemleri üretimi yapabilecek donanıma sahip kadrolar yetiştirme yolunda temposunu artırıyor. Ortez-Protez Bölümü öğrencilerimiz bu yıldan itibaren hem Biyomedikal Mühendislik, hem de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile ortaklaşa çalışma ve araştırma imkânına sahip olacak. Ortez Protez Bölümüne giren ve İngilizce bilen öğrencilerimiz, uyum programı kapsamında Biyomedikal Mühendislik Bölümü ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden ders alabilecek ve üçlü eğitim yapabilecek. Bunun yanında her üç bölüm arasında ortak proje ve tasarım uygulamaları yapılacak.

ORTEZ-PROTEZ BÖLÜMÜ İLE MİLLİ CİHAZ SİSTEMLERİ ÜRETECEK
Ülkemizde ortez-protez cihazlarının genellikle Avrupa’dan ithal ediliyor. Komşu ülkelerimizdeki siyasi karışıklıklar nedeniyle kolu, bacağı ve çeşitli organları kopmuş insanlar, tedavi amacıyla son yıllarda yoğun bir şekilde ülkemizde gelmektedir. Bu nedenle ortez-protez cihazlarının yerli üretimi artık bir gereklilik haline geldi. Medipol tam da bu noktada Ortez-Protez, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümlerinin ortak projelerini sektör ile buluşturma noktasında çalışmalar yürütüyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:54