Aydın: Hristiyanlar, Osmanlı mahkemelerini tercih ederdi

07.04.2015

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Eğitim ve Değişim Derneği’nin (E-DER) Kavacık Kampüsümüzde düzenlediği seminerde “Osmanlı’da Hukuk Sistemi” başlıklı bir konuşma yaptı. Osmanlı’n..

1aa-aaf76e03ff48-makifaydineder.jpg

Eğitim ve Değişim Değişim Derneği (E-DER), 5 Nisan Pazar günü Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde kahvaltı programı ve “Osmanlı Devleti’nin Büyüklüğünde Hukukun Rolü” başlıklı seminer düzenledi. Medipol Üniversitesi öğretim üyelerinin ve eğitim camiasından yönetici ve öğretmenlerin katıldığı programda E-DER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şahin selamlama konuşması yaptılar. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Aydın, kahvaltı sonrasında “Osmanlı’da Hukuk Sistemi” konulu konuşma yaptı. Konuşmasında Osmanlı’nın yönetim sisteminin niteliklerini, kadılık sisteminin idari sistem içindeki yeri ve önemini anlatan Aydın, Osmanlı’nın zor bir coğrafyada ağır şartlar altında 625 sene varlığını devam ettirmesinin, örfi ve dini hukuk sistemini çok net kurup iyi uygulamasına bağlı olduğunu söyledi. Osmanlı’nın merkeziyetçiliğe önem verdiğini ve feodalizme izin vermediğini, İslam dinini yaymak için çalıştığını ancak asla zorlama yaptığını belirten Aydın, Osmanlı’nın gayrimüslimlerin inançlarına saygı duyduğunu, herkesin can ve mal güvenliğini sağladığını bu yüzden de Hristiyanların Osmanlı mahkemelerini tercih ettiklerini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:07