Ana içeriğe atla

Medipol’de yapılan Genç Bakış’a Bakan Müezzinoğlu katıldı

02.04.2015

Kanal D’nin ilgiyle izlenen programı Genç Bakış’ın bu haftaki bölümü Medipol Üniversitesi’nde yapıldı. Programa, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuk oldu.

0ed6111-Genc_Bakis_Muezzinoglu.jpg

“Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programının 1 Nisan 2015 Çarşamba akşamı yayınlanan bölümü Medipol Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kanal D’de canlı olarak ekrana gelen programa Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuk oldu. İzleyici koltuklarında Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hanefi Özbek’in de aralarında olduğu hocalarımız ve öğrencilerin yer aldığı programda, ağırlıklı olarak tıp ve sağlık eğitimi ile sağlık mesleklerinin geleceği konusu üzerinde duruldu.

 “PİYASA DİYE BİR GERÇEK VAR”
Konuşmasında ilk olarak ülkemizde son günlerde artan grip vakaları üzerinde duran Bakan Müezzinoğlu, gribin yılda bir kaç kez zirve yaptığını, şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi. Ameliyathane Hizmetleri Bölümünde eğitim gören bir öğrencinin sorusu üzerine bu alanda bir çalışmanın yakında Bakanlar Kuruluna geleceğini ifade eden Müezzinoğlu, Eczacılık Fakültesi öğrencisinin “Fitoterapik ve bitkisel ilaçlarla ilgili eğitimi sadece biz alıyoruz ama bu tür ilaçları eczacı olmayanlar da satabiliyor” eleştirisi üzerine de, uzman eczacılık eğitimi ile ilgili çalışma yaptıklarını ve çalışmaların sürdüğünü ancak piyasa diye de bir gerçeğin de unutulmaması gerektiğini söyledi.

“E-EĞİTİMDE DİKKATLİ GİDİLMELİ”
Abbas Güçlü’nün bir sorusu üzerine ilaç kullanımı konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, ilaca erişimin kolaylaşmasının beraberinde getirdiği bazı sorunlar olduğunu ifade etti. Bu noktada akılcı ilaç kullanımının önemine işaret eden Müezzinoğlu, sadece hekimin yazdığı ilacın kullanması noktasında halkı uyardı. Bir soru üzerine üniversiteler arası e-eğitim ve tıpta e-eğitim konusuna da değinen Güçlü, bu noktada hassas davranılması gerektiğini, en iyi hocalardan herkes istifade etsin derken bu sefer de yetişecek hocaların önünü kesmemek gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Devlet, sağlık hizmetini özele mi devrediyor?” eleştirisi üzerine ise şunları söyledi: “Ülkemizde her gün 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti veriliyor. 2002 yılı ile kıyaslandığında bugün sağlığa erişim çok büyük oranda arttı. 2002’de nüfusumuzun yılda hastaneye gelme oranı 2,2 iken, bugün 8,2’ye yükseldi. Yani sağlığa erişim 4 kat arttı. Bakın Vakıf Gureba Hastanesine sadece bir gecede 1700 hasta geliyor. Bu büyük hizmeti özel sektörle birlikte götürmemiz lazım. Türkiye’de sağlık hizmetinin yüzde 30’unu özel sektör veriyor. Öte yandan 40 bin yataklı şehir hastanelerimiz çok yakın bir zamanda devreye giriyor. Edirne’deki şehir hastanesi 1 ay sonra açılıyor. Bugün ülkemiz sağlıkta çok ileri boyutlara ulaştı. Artık Türkiye, ambulans uçağı ile hastasını Kazakistan’dan getirebilen bir ülke olmuştur” dedi.

02.04.2015

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:13