Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu’na davet...

08.12.2014

Konseyimizce düzenlenen “22. İstanbul Türk Müziği Günleri” kapsamında yer alacak olan, “Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu ”, 20-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında, “İstanbul Medipol Üniversit..

d009ba7e-a823-41de-b9b6-7b4228cb6bfa-Kavacik_kampus.jpg

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü
İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi
işbirliği ile

“ULUSLARARASI SANAT VE SAĞLIK SEMPOZYUMU”

(20-22 Mayıs 2015, İstanbul)

SEMPOZYUMA ÇAĞRI
Birinci Duyuru

Konseyimizce düzenlenen  “22. İstanbul Türk Müziği Günleri” kapsamında yer alacak olan, “Uluslararası  Sanat ve Sağlık Sempozyumu ”20-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında, “İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi”  ev sahipliğinde ve Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü işbirliğinde  Kavacık/İstanbul’da düzenlenecektir.

Sempozyumda; Sanat ve sağlık alanındaki yeni/özgün, orijinal, araştırmaya dayalı, örneklemeli/uygulamalı bildirilereyeni araştırma metotlarıyla yapılan çalışmalara yer verilecektir.

Amaç; müzik, tiyatro, edebiyat vb. güzel sanat dallarının, her yaştaki bireyin –fiziksel engelliler dahil- sağlıklı gelişiminde oynadığı/oynayacağı rol; çeşitli kurumlarca yapılan çalışmalar, gelişmeler, uygulamalarda ortaya çıkan; sorunlar, çözüm önerileri, yeni araştırmalar, üretimler, vb. sergilenmesi ve değerlendirilmesidir.

Sempozyum, Sağlık Bakanlığı’nın; Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında görev yapan, güzel sanatlara (edebiyat, resim, müzik, taş oymacılığı, tiyatro, sinema, vb.) ilgisi olan ve bunu çeşitli alanlarda sergilemeyi düşünen sağlık çalışanlarını amaçlayan “Sağlığı Sanatla Buluşturuyoruz” sloganıyla da uyuşum sağlamaktadır.

Ayrıca, üniversitelerimizde “Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü/Daire Başkanlığı” bünyesinde  üniversiteli öğrencilerimize açık önemli çalışmalar olduğu da bilinmektedir.

Sempozyumun; sanat ve sağlık uzmanlarının, sanatçıların, alana ilgi duyan, çalışan, araştırmalar yapan bilim insanlarının, sağlık uzmanlarının/uygulayıcılarının, medyada görev alan kişilerin/köşe yazarlarının buluştuğu güzel bir ortama ev sahipliği yapması beklenmektedir.

Katılımcıların daha önce bu alanlarda yayınlanmış bildirileri/tezleri/yayınları vb. okumaları, 3 gün boyunca oturumları takip etmeleri arzu edilmektedir. Katılımcıların öğle yemeği, çay, kahve vb. ve yurt dışı katılımcıların konaklamaları tarafımızdan karşılanacaktır. Katılım ücreti: 150 TL’dir.

Sempozyuma katılmak istediğiniz takdirde;
1) Ekteki katılım formunu eksiksiz doldurarak, bildiri özeti ile birlikte, en geç 06 Şubat 2015 günü akşamına kadar [email protected]” adresine gönderebilirsiniz (ilk kabulden sonra, konu başlıkları ve içerikler değiştirilemeyecektir). Özetler bu tarihe kadar gönderilmediği takdirde, sempozyuma katılmak istemediğiniz anlaşılacaktır.
2) Sempozyuma kabul edilenlere; 2. kabul yazısı 27 Mart 2015 tarihinde, ayrıntılı program 24 Nisan 2015 tarihinde (3. Duyuru) e-mail  ile  bildirilecektir.
Sempozyumda birlikte olabilmeyi umut ve temenni ederek, selam ve saygılarımızı sunarız.

Sempozyum Onursal Başkanı:
Prof. Dr. Sabahattin AYDIN -  İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü

Sempozyum Eş Başkanları:
Doç. Dr. Hanefi ÖZBEK - İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V.
Yrd. Doç. Dr. Göktan AY- İTÜ TMD Konservatuarı Öğr. Üyesi, MÜZDAK Başkanı

Sempozyum Düzenleme ve Bilim Kurulu:
Doç. Dr. Hanefi ÖZBEK
Yrd. Doç. Dr. Göktan AY
Doç. Dr. Özmen ÖZTÜRK, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı.
Yrd. Doç. Dr. Nuri ÖZCAN - İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Ramazan SARI, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı
Yrd. Doç. Dr. Güldeniz EKMEN - İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Sinem ÖZDEMİR - İTÜ TMD Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğr. Üyesi

Sempozyum Yürütme Kurulu:
Yrd. Doç. Dr. Nuri ÖZCAN
Yrd. Doç. Dr. Güldeniz EKMEN
İbrahim Güntürkün - İstanbul Medipol Üniversitesi,  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sekreteri.
Esra Erbaş -  İstanbul Medipol Üniversitesi,  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Sekreteri.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB, TRT Katkılarıyla
22. İSTANBUL TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİ
“Çölleşen ruhumuzu müzikle yeşertelim”
(01 -31 Mayıs  2015)