Ana içeriğe atla

Medipol’ün ilk mezuniyet töreni Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı

20.06.2014

Medipol Üniversitesi’nin ilk mezuniyet töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da aralarında olduğu yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezinde yapıldı.

b136207d-7557-47ad-a0d7-331d9d999eed-Medipol_mezuniyet(1).jpg

2010 yılında lisans düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Medipol Üniversitesi, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. İlk mezunlar için dün öğleden sonra Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tören, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubunun büyük buluşmasına sahne oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 8 programından mezun olan 375 öğrenciyi aileleri, hocaları, idari personel ve Medipol hastaneleri personeli yalnız bırakmadı.

MEDİPOL AİLESİNİN BÜYÜK BULUŞMASI
Muhteşem tören, Sütlüce’de bulunan kongre merkezinin büyük salonunda yapıldı. Fuaye alanında kokteyl ve canlı müzik performansı ile başlayan törende öğrenciler salona girmeden önce bir yandan son hazırlıklarını yaptı, bir yandan da arkadaşları, hocaları ve aileleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören, akademisyenler ve Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu yöneticileri için de önemli bir buluşmaya sahne oldu. Sohbetler edildi, hatıra fotoğrafları çektirildi. Saatler 15’i gösterdiğinde törenin yapılacağı büyük salonun kapıları açıldı. Aileler ve konuklar büyük bir heyecan içinde salonda kendilerine ayrılan yerlere geçti. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da salondaki yerini alması ile tören başladı. Avcı’ya Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fahrettin Koca eşlik etti. Programın sunuculuğunu yapan ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir’in daveti ile Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran’ın arkasından tüm öğretim üyeleri cübbelerini giyinmiş bir halde sahneden inerek salona giriş yaptı. Onları aynı şekilde salona giriş yapan mezuniyet heyecanı içindeki öğrenciler takip etti. Öğrenciler ve hocaları, coşkulu alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde salonda kendilerine ayrılan yerlere oturdu. İstiklal Marşımızın okunması ve şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından Medipol Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Medipol Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Konserde Medipol öğrencilerinin performansı Bakan Nabi Avcı’nın da aralarında olduğu kalabalıktan büyük alkış aldı. Konserin ardından Kadir Çöpdemir stand up performansı sergiledi. Slaytlar eşliğinde Türk insanının gündelik yaşamından kesitleri ironik bir dille ele alan Çöpdemir’in mezun olan öğrencilere meslek hayatları ile ilgili esprili önerileri de oldu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

KOCA: MEDİPOL MARKASINI BİRLİKTE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ
İlk konuşmayı öğrenciler adına Hemşirelik Bölümü öğrencisi Rabia Yaman yaptı. Yaman, hem hocalarına hem de ailelerine teşekkür etti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adına konuşma yapan Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanefi Özbek ise sağlık mesleğinin eğitimli yardımcı elemanlarını sektöre kazandırmanın gururu içinde olduklarını kaydetti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter ülkemizdeki sağlık sektörünün büyük gelişme içinde olduğunu kaydederken, Medipol’de kaliteli bir eğitimden geçen bireylerin, büyüyen Türk sağlık sisteminin yeni mimarları olacağını belirtti. Daha sonra kürsüye Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın geldi. Konuşmasında mezun olan ilk öğrencilerinin her zaman en özel öğrencileri olarak kalacağının altını çizen Aydın, Medipol markasının büyüyüp gelişmesi ile ilk öğrencilerin de okullarından giderek artan bir şekilde gurur duyacağını söyledi. Aydın’ın ardından konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fahrettin Koca ise, “Geçmişte bu günlerin hayalini kurmamızı sağlayanları şükranla ve minnetle yâd ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, Medipol markasını hocaları, personeli ve öğrencileri ile zirveye taşıyacaklarını söyledi. Son konuşmayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaptı. Medipol’ün ilk mezuniyet törenine davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcı, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

FİNAL GÖZ KAMAŞTIRDI
Konuşmaların ardından diploma ve meslek yemini törenlerine geçildi. İlk olarak bölüm birincilerine diplomaları takdim edildi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Birincisi Merve Göksu Şensöz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Birincisi Esra Tekeci, Hemşirelik Bölümü Birincisi Rabia Yaman ve Sağlık Yönetimi Bölümü Birincisi Seda Özen diplomalarını Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’ın elinden aldı. Ağız ve Diş Sağlığı Programı Birincisi İrem Adanır, Anestezi Programı Birincisi Zeynep Abanoz, Diş ve Protez Programı Birincisi Özlem Demirel, Diyaliz Programı Birincisi Betül Çarbağa, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Birincisi Ezgi Kekiç, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Birincisi Şenay Şenol, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Birincileri Ezgi Feride Uluşan ve Berna Oral’a ise diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran takdim etti. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz kızına, Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz ve REMER Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk de Medipol’den mezun olan eşine diplomalarını verdiler. Ardından sunucu Kadir Çöpdemir sırasıyla lisans ve ön lisans öğrencilerinin isimlerini tek tek anons ederek kendilerini sahneye davet etti. Çöpdemir, öğrencilerin dersine giren hocalarını da sahneye çağırdı. Hocalarının kutladığı öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra toplu halde meslek yeminlerini ettiler. Finalde coşkunun ve mutluluğun zirveye ulaştığı tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ile son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:48