Dülger: Özgürlüğün sınırı, suç işlememek ve suça teşvik etmemektir

07.03.2014

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Dülger, “Demokratik bir ülkenin en önemli özelliği herkesin özgürce düşünmesi ve bunu ifade edebilmesidir. Bu özgürlüğün sını..

1006-volkan-dulger(1).jpg

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Dülger, Geleneksel Perşembe Toplantısı kapsamında Haliç Yerleşkesinde “Kişisel Verilerin Korunmasının Hayatımızdaki Yeri ve Önemi” başlıklı bir konuşma yaptı. Son aylarda yapılan ve kişisel verilere ilişkin olan yasal düzenlemelere değinen Dülger, yapılan her yasal düzenlemenin hukuka uygun olması gerektiğini söyledi. Hukuka aykırı delillerle mahkûmiyet kararı verilemeyeceğini ancak uygulamada bunun tersi durumların söz konusu olduğunu kaydetti. “Bugün olağanüstü şartlardan geçiyoruz, o nedenle bu düzenlemeler gerekli” diyerek hukuka aykırı bir şekilde yapılan yasal düzenlemelerin, gelecekte bugünkü yasa koyucuları olumsuz etkileyeceğini belirten Dülger, seçim kanununu çıkartan Anavatan Partisi’nin, sonraki yıllarda bu kanunun mağduru olduğunu söyledi. Anlattığı sorunların sadece mevcut iktidarın sorunlarından ibaret olmadığını kaydeden Dülger, hiçbir iktidarın gücünü paylaşma noktasında birbirinden farklı olmadığını söyledi. Hepsinin özgürlük vaadiyle iktidar olduğunu, ama iktidarlarının paylaşılmak istendiği veya ellerinden gidebileceğini düşündüklerinde, hepsinin muhalifleri susturmaya çalıştığını ileri sürdü. Dülger, “Demokratik bir ülkenin en önemli özelliği herkesin özgürce düşünmesi ve bunu ifade edebilmesidir. Bu özgürlüğün sınırı da suç işlememek ve insanları şiddete teşvik etmemektir. Bu özgürlüğün içinde bizim beğenmediğimiz, bizi üzeni hatta bizi rencide edip hop oturup hop kaldıran fikirlerin dile getirilmesi de var. Düşünelim ama herkes bizim gibi düşünsün demek, ancak askeri kışlalar için geçerlidir.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:41