Ana içeriğe atla

Garipağaoğlu: Sebze ve bakliyat ile doyun, tatlıdan uzak durun

09.01.2014

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, sağlıklı beslenme ve vücudumuzun ihtiyacı noktasında yağları anlattı. Yemeklerde zeytinyağı kullanmayı, sebze ve bakliyat ile do..

-867de3a95934-Muazzez-Hoca-Prs-Top-kahvalti.jpg

Geleneksel Perşembe Toplantıları’nın son iki haftadaki konuğu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu oldu. Garipağaoğlu, geçen hafta Kavacık Yerleşkesinde yaptığı “Hangi Yağları Tüketelim, Neden?” başlıklı konuşmasının tekrarını bu hafta Haliç Yerleşkesinde yaptı. İlk mahsul zeytinyağı, simit ve peynirden oluşan kahvaltının ardından sözlerine başlayan Dr. Garipağaoğlu, zeytinyağı tüketimini teşvik etti, ayçiçeği yağına ise sınırlama getirilmesini istedi. Tıp Fakültemiz 3. sınıfta eğitim gören bir öğrenciden yola çıkarak gençlerin kahvaltıda aşırı yağ ve yumurta tüketimini eleştiren Garipağaoğlu, dengeli ve bol çeşitli beslenmenin önemine değinirken sebze ve bakliyat ile doymayı, et ihtiyacımızı balık ve tavuktan almayı, kırmızı eti canımız çektiğinde tüketmeyi, tatlılardan ise uzak durmayı tavsiye etti.

 

Konuşmasının ardından Garipağaoğlu’na itirazlar da geldi. Diyetisyenlerin zeytinyağı önerisinin toplumda yanlış anlaşılabildiğini ve ayçiçek yağını tümüyle beslenme programından kaldırılabildiğini anlatan katılımcılar, tavuğun besin güvenliği açısından uygun olmadığını, uzak durulması istenilen kızartmaların ise dar gelirli ve çok çocuklu aileler için bir zorunluluk olduğunu anlattılar.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:58