Ana içeriğe atla

Homeopati sertifika eğitimi programı başladı

23.10.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi (GETTAM) ve İstanbul Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliği ile doktorlara ve eczacıla..

72fb72a0eaac-bina.jpg

Eğitim, 5-6 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Medipol Üniversitesi Unkapanı Kampüsünde gerçekleştirilen ilk ders ile başladı. Doktorların homeopatiyi günlük tedavi pratiğinde uygulayabilecekleri, eczacıların ise homeopatik ilaçları eczanelerinde hazırlayabilecekleri ve kendileri için belirlenmiş alanlarda uygulayabilecekleri bilgi ve beceri ile donatılmış yeterlilikteki homeopati uzmanları olarak yetiştirilmeleri amacıyla düzenlenen eğitim yabancı hocaların desteği ile yürütülmekte olup ECH (European Committee for Homeopathy) standartlarına uygun olarak hazırlandı.

 

Doktorlar için 400 saatlik teorik,100 saatlik supervizyon ve 100 saatlik pratik olmak üzere 600 saatlik; eczacılar için ise 200 saatlik teorik,100 saatlik supervizyon ve 100 saatlik pratik olmak üzere 400 saatlik ders programı içermektedir.

 

Program doktorlar için toplam 3 yıl, eczacılar için toplam 2 yıl devam edecek olup her ayın bir hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilmektedir.

 

Eğitim sonunda verilecek olan sertifikanın hak edilebilmesi için derslerin an az %80’ine devam edilmesi zorunludur.

 

Eğitim içeriği aşağıdaki şekildedir:

Homeopatinin İlkeleri

Homeopatinin Tarihi ve Gelişimi

Homeopatik Farmakoloji

Homeopatik Materia Medica

Uygulama Metodolojisi

Vaka analizleri

Klinik Eğitim

Etik Kurallar 

Eğiticiler:

Dr. Günnur Başar (Homeopati Derneği Başkanı)

Dr. Vangelis Zafiriou

Dr. Dora Patchova

Dr. Natalia Tzima

Dr. Sevgi Postoğlu

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 16:16