Prof. Garipağaoğlu Show TV’de çocuk beslenmesini anlattı

03.10.2013

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Show TV’de yayınlanan “Muhallebi Kafalar” programına konuk oldu. Garipağaoğlu programda çocuk beslenme..

2c0e2-Muazzez-Garipagaoglu_1.jpg

Okan Bayülgen’in sunduğu programa katılan Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, büyük anne ve dedelerle büyüyen çocukların beslenme konusunda avantajları ve dezavantajları, yemekler ve çocuklar arasında kurulan duygusal bağ ile okullardaki beslenme alışkanlıkları hakkında görüşlerini aktardı. Anne ve babaların çocuk beslenmesi konusunda bilinçli olmadığını belirten Garipağaoğlu, kafaların çok karışık olduğu günümüzde güvenli besine ulaşmanın çok zor olduğunu söyledi. Çocuk beslenmesinde reklamların etkisine de değinen Garipağaoğlu, bu konuya ilgili kamu kurumlarının yeterince sahip çıkmadığını kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 16:18