Ana içeriğe atla

Okumuş, doğuma hazırlık konferansı verdi

22.08.2013

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Filiz Okumuş, “Doğuma Hazırlık Eğitiminin Önemi ve İçeriği” hakkında bir konferans verdi.

-okumus-doguma-hazirlik.jpg

Haliç Kampüsümüzde dün yapılan ve iki saat süren konferansa, hamileler dışında ebe ve hemşireler de katıldı. Konuşmasında Türkiye’nin dünyada en yüksek sezaryen oranlarına sahip ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Okumuş, gerek siyasi gerekse sosyal çevrelerde doğumların yeniden yapılandırılmasının düşünüldüğünü ve normal doğumların tavsiye edildiğini anlattı.

 

Okumuş şunları söyledi: “Ancak kadınlarımız son 10 yılda normal doğum yapmayı unutmuştur ve doğum yapma fikri korku duygusunun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Korku, doğumun düşmanıdır. Sevgisizliğin ve şiddetin arttığı günümüz Türkiye’sinde doğum esnasında salgılanan hormonların etkilerinden maksimum fayda sağlamak, aile içinde bağları daha da güçlendirecek ve bu da ülkemizde birlik ve beraberlik ruhunun yeniden inşasına öncülük edecektir. Bunun için doğuma hazırlık eğitimlerinin hızla yaygınlaştırılması ve bu eğitimlerden faydalanan kadın sayısının artması gerekmektedir.”

 

Üniversitemizde açılacak olan “Doğuma Hazırlık ve Gebe Okulu” hakkında da bilgiler veren Okumuş, eğitimlerimizin amacının belli bir doğum şeklini empoze etmek olmadığını, tüm doğumların keyif alınan bir yaşam deneyimi olmasını hedeflediklerini belirterek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:37