Ana içeriğe atla

Rektör Aydın ve Dekan Karacaoğlan A Haber'de

08.07.2013

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan ve Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Lamia Şeker A Haber’de yayınlanan “Sait Gürsoy ile Başar..

b2b71ea646-A_HAber-Sabahattin-Aydin.jpg

Konuşmasında Medipol’ün güçlü sağlık altyapısını ve kurucu kadronun bu alandaki deneyimini vurgulayan Rektör Aydın, son yıllarda tıp eğitimi kontenjanlarının arttığını, bunun da doğru bir yaklaşım olduğunu söyledi. Ancak Aydın, yeterli altyapı olanakları ve bilhassa uygulama hastanesi olmayan yerlerde eğitim kalitesi açısından sorunlar yaşanabileceğini söyledi.

Rektör Aydın: Tematik bir üniversite değiliz

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tematik üniversitelerin ortaya çıktığını kaydeden Rektör Aydın, ancak Medipol’ün sağlık alanı ile sınırlı kalmadığını ve 2. yıldan itibaren öğrenci kabul ederek Hukuk Fakültesi’nde de iddiasını ortaya koyduğunu söyledi. Aydın, Mühendislik Fakültesi’nin de bu yıl açıldığını söyledi.

“Modern tıp, geleneksel tedavilerden yararlanmalı”

Programın sunucusu Sait Gürsoy’un bir sorusu üzerine modern Batı tıbbının, dünyadaki insanların sadece yüzde 20’sine hizmet verdiğini kaydeden Rektör Aydın, geleneksel ve alternatif tedavilerden istifade edebilmenin önemine değindi. Önümüzdeki haftalarda faaliyetlerine başlaması planlanan Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu noktada önemini anlatan Aydın, merkezde geleneksel tedavi yöntemlerinin araştırılması ve uygulanmasının planlandığını söyledi.

Karacaoğlan: 470 yataklı üniversite hastanemiz, bizi bir adım öne çıkartıyor

Bu yıl tıp fakültelerinin 10 bin 439 öğrenci alacağını bildiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan ise Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinin 470 yataklı üniversite hastanesi, araştırma laboratuvarları ve güçlü eğitim kadrosu ile bir adım öne çıktığını söyledi. Karacaoğlan, bir soru üzerinde de tıp eğitimi almayı planlayan adayların özverili bireyler olmasının altını çizdi.

Lamia Şeker: Medipol’de aradıklarımdan fazlasını buldum

Medipol’de Diş Hekimliği eğitimine başladığını ve 1. sınıfta gösterdiği başarının ardından yatay geçiş yaparak sene kaybetmeden tıp eğitimine devam ettiğini anlatan Lamia Şeker ise güçlü sağlık altyapısı, üniversite hastanesi ve akademik kadrosundan ötürü Medipol’de aradıklarından fazlasını bulduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:39