Ana içeriğe atla

Öğretim Görevlimiz Sevda Er’in sunumu 1.’lik ödülü aldı

16.05.2013

Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Sevda Er’in sözlü sunumu, Antalya’da düzenlenen Probiyotik, Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi’nde 1.’lik ödülü aldı.

d38f-sevda-er-kongre.JPG

Hekim, gıda mühendisi, biyolog ve diyetisyen gibi birçok alandan akademisyenin katılımı ile Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası katılımlı Probiyotik, Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, 11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. 

  

Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Sevda Er; Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Merih Kıvanç, Doç. Dr. Tansu Koparal ve doktora öğrencisi Beklem Bostancıoğlu ile ortak yürüttüğü çalışmanın sonuçlarını, kongrede katılımcılara sundu. “Lactobacillus plantarum’un insan kolon adenokarsinoma hücreleri (Caco-2) üzerindeki sitotoksik etkileri” konulu sözlü sunumda, probiyotik bakterilerin çeşitli kanser tiplerini engellediğine dair literatürde bazı çalışmaların yer aldığına dikkat çeken Er, bu çalışmada ise; probiyotik bakterilerin kolon kanseri üzerine etkisinin araştırıldığını söyledi. Sevda Er’in sunumu, sözlü sunum dalında 1.’lik ödülüne layık görüldü.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:25