Prof. Dr. Tangül Müdok, “Göremediklerimiz”i anlattı

11.04.2013

Perşembe Toplantılarında konuşan Prof. Dr. Tangül Müdok, elektron mikroskoplar ile görüntülenen milimetrenin 10 milyonda birinden daha küçük yapıları görsel bir şölen eşliğinde sundu.

712-mudok-sunum.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantıları’nın son iki haftadaki konuğu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tangül Müdok oldu. Müdok, geçen hafta Kavacık Yerleşkesinde yaptığı “Göremediklerimiz” başlıklı sunumunun tekrarını bu hafta Haliç Yerleşkesinde yaptı. Rektör Sabahattin Aydın’ın da aralarında olduğu çok sayıda akademisyen ve idari personelin izlediği sunumunda Müdok, insanoğlunun görme algısının sınırlarından bahsetti. Işığın özelliklerini kullanarak, bilinmeyeni keşfetme arzusunda olan insanın nasıl elektron ışıması ile milimetrenin 10 milyonda birinden daha küçük yapıları görüntüleyen “elektron mikroskoplar” ürettiğini anlatan Müdok, konuşmasında elektron mikroskop görüntüleri ile doğanın bilinmeyen yönlerini görsel bir şölen içinde sundu. Dr. Müdok, “nano dünya”da hangi boyutlara kadar inebileceğimizi hatta bu boyutlarda üretim yapabileceğimizi gözler önüne serdi. Endüstriyel devrim olarak nitelediği nano-teknolojinin aklımıza gelebilecek her alanda karşımıza çıktığını ve çıkacağını örnek görüntüler eşliğinde anlatan Prof. Müdok, dinleyenlerin zihninde ayrı bir boyut algısı oluşturdu. Çok yakın bir zamanda Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’i ziyaret eden Rektör Aydın da yaşadığı deneyimleri anlattı. Müdok, sunumunun sonunda “Küçük düşünün, büyük vaadler verin” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:42