Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hanefi Özbek Medipol'de

08.07.2012

Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hanefi Özbek Bakanlıktaki görevinden istifa ederek akademik hayata döndü. Özbek, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabil..

d

Doç. Dr. Hanefi Özbek 1965’te Sivas’ta doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi (1991). Van Kapalı Cezaevi’ne tabip olarak atandı (1991). Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tabip kadrosuna naklen geçti (1993). Van Türk Musiki Derneği’ni kurdu (1993). Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nü kuruluşunda görev aldı (1994). Farmakoloji ve Toksikoloji doktorasının ardından (1998) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent doktor olarak göreve başladı (1998). Sağlık Bakanlığı’na İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak geçti (2008). Tıp Farmakoloji alanında doçent unvanını aldı (2011). 2011 yılında Genel Müdürlüğün Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu’na dönüştürülmesinin ardından Başkan Yardımcısı olarak atanan Özbek, bilimsel kongreler ve ilaç tanıtımı ile ilgili mevzuatın hazırlanmasının yanı sıra Klinik Araştırmalar Mevzuatı ve klinik araştırma etik kurullarının oluşturulmasında etkin rol aldı. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı’ndaki görevinden istifa eden Özbek, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 15:07