Ana içeriğe atla

“Medipol Sahne” ilk oyunları “Kolaj” ile büyük beğeni topladı

17.05.2012

Medipol Üniversitesi Tiyatro Topluluğu “Medipol Sahne”, sergiledikleri etkileyici performansları ile göz doldurdu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen ve T.C. Kültür Bakanlığı, Devlet ve Şehir Tiyatroları ile Zeytinburnu, Küçükçekmece, Başakşehir ve Beyoğlu Belediyelerince desteklenen 10. Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ilk gösterilerini sunan “Medipol Sahne”, büyük alkış aldı.

Çalışmalarını tiyatro sanatçısı Funda Karakuş yönetiminde sürdüren ve dans koreografilerinde dans eğitmeni Lerna Babikyan’dan yardım alan Medipol Sahne oyuncuları, “KOLAJ” isimli oyunları ile festivalde en iyi oyun, en iyi koreografi, en iyi erkek ve kadın oyuncu başta olmak üzere 15 kategoride 55 üniversite ile yarışıyor.

3 usta yazarın 3 önemli oyunun bir araya getiren Kolaj, Anton Çehov’un yazdığı ve Neil Simon’un oyunlaştırdığı 8 kısa oyundan oluşan Sevgili Doktor'dan “Aksırık” ve “Biçare Kadın” , Haldun Taner’in yazdığı “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”dan bir sahne ve Dario Fo ve France Rame’in kaleminden çıkmış “Kadın Oyunların”dan “Yalnız Kadın”dan oluşuyor. Bu üç oyunu bir araya getiren ise insan hakları ve sınıfsal ayrım gibi temel sorunları mizahi bir dille anlatıyor olması.

Ali Demircan (Yazar), Didem Fincan (Generalin Karısı-Madam Brasilhov), Emin Arslan(Memur Poçatkin), Faik Alper Ersöz (Banka Müdürü Bay Kistunov), Feyza Doğan (Biçare Kadın), Merve Özge Yücel (Çerdyakov’un Karısı-Sonja), Nazım Özkan (General Ve Mahsun Kalpler Sütunu Yazarı Vicdani Bey), Özge Güneş (Nilüfer), Serra Uçtum (Yalnız Kadın), Tugay Arslan (İvan İlyiç Çerdyakov), Emre Özdamar ve Abdürrahim Mete’den (Sahne Arkası Ekibi) oluşan Medipol Sahne ekibine 19 Mayıs 2012 Cumartesi saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninde başarılar diliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 15:21