Ana içeriğe atla

1. Sağlıklı Beslenme Günü coşkuyla kutlandı

14.05.2012

Medipol Üniversitesi 1. Sağlıklı Beslenme Günü büyük bir coşku ile kutlandı. 10’un üzerinde firmanın gün boyu ücretsiz ikram servis ettiği, Türkiye Güzeli Aslıhan K. Sabancı’nın söyleşiye katıldığı..

Haber: Medipost
Fotoğraflar: Ömer Faruk Özcelep, Gözde Aksoy

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun öncülüğünde Beslenme Kulübü öğrencilerinin düzenlediği 1. Sağlıklı Beslenme Günü, sabah saatlerinde Beslenme ve Diyetetik Bölümünün çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.

Sponsor firmalar erken saatlerde stantlarını kurdular. Nestle, Danone, SEK, İstanbul Halk Ekmek, Kahve Dünyası, Reis Gıda, Mado, İçim, Doğuş Çay, Hamidiye Su, Anteka,Aterna Zeytinyağı ve Nova Gıda’nın stant açtığı şölende Medipol’e yemek hizmeti veren Sefam Catering sigara böreği sundu, gün boyu gözleme pişirilip ikram edildi.

1. Sağlıklı Beslenme Günü’nde iki söyleşiye imza atıldı. Öğleden önceki etkinlikte diyetisyenler Güneş Aksüs ve Seren Aksüs sağlıklı beslenmeyi aktardı. Aksüs çifti daha sonra stant açıp kitaplarını imzaladı.

Söyleşinin ardından canlı müzik performansları başladı. Kurulan sahnede viyolonsel, ney ve gitar performansları sergileyip popüler şarkıları seslendiren öğrencilere arkadaşları da eşlik etti. Araştırma Görevlisi Sevda Er’in sevilen türküleri yorumladığı dakikalarda coşku doruğa çıkarken öğrencilerin yoğun tezahüratları arasında sahneye çıkan Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Huriye Çatalca, izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Hanım Ecem Elbir, Simge Sevinçer, Duygu Kopan, Aslıhan Altuntaş,Semih Sarp, Yasemen Velioğlu ve Ayşe Sena canlı müzik performansı sergileyen isimler oldu.

Öğleden sonra Medipol’ün özel bir konuğu vardı. Miss World 6. Güzeli ve Avrupa Güzellik Kraliçesi Aslıhan K. Sabancı, programın ev sahibi Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun davetlisi olarak Medipol’e geldi. Kaleme aldığı Glütensiz Gurme Lezzetler adlı yemek kitabı üzerinden sağlıklı beslenmeyi anlatan Sabancı’ya, programın sonunda Rektör Sabahattin Aydın plaket ve çiçek takdim etti. Sabancı, söyleşinin ardından stantları gezdi ve kendisinin Medipol’e hediye ettiği vücut analizi cihazında vücut analizi yaptırdı.

Gün boyu devam eden etkinlik, bolca renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan çekilişle 30 kişi vücut analizi hakkı kazanırken teknik servis personeli Alper Yıldız’a Anteka firmasınca 1 litre zeytinyağı takdim edildi. Öğrenciler, hocalar, teknik ve idari personel gün boyu ikramları tadarken bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. Etkinlik akşam saatlerinde öğrencilerin kasap havası, misket oyunu performansları ile sona erdi.

1. Sağlıklı Beslenme Günü’nü Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, bölüm asistanı Kübra Esin ile öğrencilerden Büşra Diler, Başak Ülker, İsmail Altıpatmak, Gözde Aksoy, İrem Solak, Seher Dallı, Elif Sezer ve Tuğçe Şimşek organize etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 15:22