Ana içeriğe atla

• Prof. Dr. Mehmet Yücel AĞARGÜN

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1988’de mezun olan Profesör Doktor Mehmet Yücel Ağargün, uzmanlık eğitimini Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında tamamlamıştır. Rüya, uyku ve hipnoz alanlarında birçok yayını bulunmakta ve halen RUHMER’ de bu alanlarda araştırmalar yürütmektedir. 

• Dr. Öğr. Üye. Merve DİKMEN

Dr. Merve Dikmen 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra doktorasını 2020 yılında sinirbilim alanında İstanbul Medipol Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora süresince EEG ve fNIRS tekniklerini kullanarak uyku, rüya ve metafor dilinin anlaşılması üzerine çalışmıştır. RUHMER’ de rüya, uyku ve hipnoz alanında çalışmalarına devam etmektedir.

• Dr. Kübra KADAK

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2014’te mezun olan Kadak, doktora eğitimini İstanbul Medipol Üniversitesi’nde Sinirbilim alanında tamamlamıştır. Doktora tezinde hipnoz ve konfabulasyonları çalışmıştır. RUHMER’ de rüya uyku ve hipnoz alanlarında araştırmalar yürütmektedir.    

• Uzm. Psk. Reyyan UYSAL KABA

İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümünde lisans, İstanbul Medipol Üniversitesi Sinirbilim Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tam burslu olarak tamamladı. Parkinsoniyen Halusinasyonların Elektrofizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi konulu teziyle yüksek lisanstan mezun olduktan sonra aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir. Bilişsel işlevlerin nöropsikometrik değerlendirmesi, uyku ve kognisyon ilişkisi, rüya bilinci gibi konularla ilgilenmektedir.

• Uzm. Psk. Fatma Semiha ÖZÇELİK

İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini (2019) tamamladıktan sonra İstanbul Medipol Üniversitesi Rüya, Uyku ve Hipnoz Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını PSG ve fNIRS cihazlarını kullanarak kısa süreli gündüz uykusunun yürütücü işlevler üzerine akut etkisini araştırdığı tezi ile tamamladı. Halen RUHMER’ de araştırmacı olarak görev almaktadır. 

• Uzm. Psk. Kerime ÖZBİLEN

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Medipol Üniversitesi Rüya, Uyku ve Hipnoz Araştırmaları Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans tezini parlak ışık terapisinin sağlık gençlerde duygudurum ve sirkadiyen ritim üzerine etkisi konusunda yaptı. Halen Rüya Uyku ve Hipnoz Araştırma Merkezi’nde yürütülen çalışmalara devam etmektedir.             

• Dr. Reyhan HASEKİOĞLU 

1990 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesinden mezun oldu, hekimlik mesleğine Aile Hekimi olarak devam etmektedir.  New York Üniversitesi Yaşlanma ve Dementia Araştırma Merkezinde Alzheimer Hastalığı üzerine çalışmalar yürüttü. Türkiyede Medipol Üniversitesinde hipnoz ve özel eğitim kurumlarından psikoterapi eğitimleri almıştır.  İlgi alanları yaşlanma dönemi ruhsal rahatsızlıklar ve bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı yaşlanma olmuştur. Ruhmer ekibi ile hipnoz ve sağlıklı yaşlanma üzerine araştırmalara katılmıştır.
 

Ekleme Tarihi: 08/08/2024 - 12:15Son Güncelleme Tarihi: 09/08/2024 - 11:54