Ana içeriğe atla

Türkmenistanlı Öğrenciler İçin Türkçe Yeterlilik Sınavı Duyurusu

02.09.2024

Eğitim Dili Türkçe Olan Bölümlere Kayıtlı Türkmenistanlı Öğrencilerin Dikkatine!!!

Eğitim dili %100 Türkçe veya %70 Türkçe olan bölümlere kayıt yaptıran Türkmenistanlı öğrencilerin, Türkçe Muafiyet-Yeterlilik Sınavı'na girmeleri gerekmektedir.

Türkmenistanlı öğrenciler için sınav tarihi:

Türkçe Hazırlık Okulu tarafından düzenlenecek olan Türkçe Yeterlilik Sınavı'nın ilk aşaması 11 Eylül 2024 tarihinde, ikinci aşaması ise 13 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır. İkinci aşamaya geçen öğrencilerin listesi 12 Eylül tarihinde web sayfasında yayınlanacaktır.

Sınava nasıl katılabilirim?

Sınava katılacak Türkmenistanlı öğrencilerin sınava katılmak için gerekli formu doldurmaları gerekmektedir. Form ilan metninin en altında yer almaktadır. Metni okuduktan sonra formu doldurabilirsiniz.

NOT: Kaydı tamamlanan ve öğrenci numarası olan Türkmenistanlı öğrencilerin sınava katılabilmesi için 9 Eylül 2024 tarihine kadar sınav başvurusunu yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmayan öğrenciler sınava katılamayacaktır. Sınav başvuruları 9 Eylül tarihinde saat 12:00’de sona erecektir. Belirtilen son başvuru tarihi ve saatinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınava girecek öğrencilerin sınav yeri ve dersliği 10 Eylül 2024 tarihinde web sayfasında duyurulacaktır.

Kimler Türkçe sınavından muaftır?

Önemli: Türkiye’deki üniversitelerden aldığınız B2-C1 seviye Türkçe yeterlilik sertifikalarını Uluslararası Ofis'e teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim edilen sertifikalar, Uluslararası Ofis tarafından değerlendirilecek ve kabul edilmesi durumunda Türkçe Hazırlık Okulu tarafından muafiyet sağlanacaktır.

Sınav saat kaçta?

Sınava katılacak öğrenciler en geç saat 09:45’te sınav salonunda olmalıdır. 

Sınav süresi ne kadar ?

1. AŞAMA : Okuma-yazma sınavının süresi 1 saat 40 dakikadır. Dinleme sınavı 40 dakikadır. 

2.AŞAMA: Konuşma bölümü ise her öğrenci için 7-8 dakikadır.

Sınav nerede yapılacak?

Sınav, İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Kampüs’te C Blok, zemin katta yapılacaktır.

Sınav nasıl yapılacak?

Sınav iki aşamalı olarak düzenlenecektir:

  1. 1. Aşama: Dinleme, okuma, yazma alanlarında sınav uygulanacaktır. Bu aşamanın sonucunda, dinleme, okuma ve yazma beceri alanlarından herhangi birinden 13 puanın altında sonuç alan öğrenciler, konuşma sınavına katılmaya hak kazanamaz.
  1. 2. Aşama: Sınavın 1. aşamasında tüm beceri alanlarında 13 ve üstü puan alan öğrencilerin isimleri, web sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılan öğrencilerin isimleri ve sınava katılacakları gün ve saat belirtilecektir.

Sınav yüz yüze yapılacaktır. Online sınav yapılmayacaktır.

NOT: Sınava gelirken tüm öğrenciler; kimliklerini ve kalemlerini yanında bulundurmalıdır. Ayrıca sınav esnasında öğrencilerin e-mail adresi ve öğrenci numarası bilgileri gerekecektir.

Sınav sonuçlarını nasıl öğreneceğim?

Sınav sonuçları, Türkçe Hazırlık Koordinatörlüğü web sayfasında ilan edilecektir.

Kimler başarılı kabul edilecek?

Sınav sonuçlarına göre B2-C1 seviyesinde olduğu tespit edilen öğrenciler Türkçe Hazırlık'tan muaf olacaktır.

Seviyelerin puan aralıkları nelerdir?

  1. 70 ve üstü = C1
  1. 60-69 = B2
  1. 50-59 = B1
  1. 40-49 = A2
  1. 30-39 = A1

Sınavda dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri 25 puan üzerinden değerlendirilir. Öğrencinin her beceri için en az 13 puan alması gerekmektedir. Aksi takdirde seviyesi, puanına karşılık gelen seviyenin bir alt seviyesine düşer.

Sınav katılım formu için tıklayabilirsiniz.

Formu görseldeki gibi doldurabilirsiniz. 

1

Başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: 04/09/2024 - 13:25