Ana içeriğe atla

2024- 2025 Akademik Yılı Kayıt Yenileme İşlemleri

06.09.2024

2024- 2025 Akademik Yılı 

Kayıt Yenileme İşlemleri 

Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrencilerimiz için 2024 – 2025 akademik yılı ücretlerimiz belirlenmiştir. Ücretler MEBİS ödeme bilgileri sayfasından öğrenilebilir ve ödenebilir. Kayıt yenileme işlemleri MEBİS’den çevrimiçi yapılacaktır. Kampüste tahsilat yapılmamaktadır. Kayıt yenilenebilecek son tarih 20 Eylül 2024’tür. Ödemelerini tamamlayan öğrencilerin kayıtları yenilenmiş sayılır. Tam burslu öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Ders seçim tarihleri için lütfen akademik takvimi inceleyiniz.

*** Mezun olması gereken süre içerisinde mezun olamayıp dönem uzatan öğrencilerimizin dikkatine. ***

Normal öğrenim süresini tamamladıktan sonra mezun olamayıp dönem uzatan öğrencilerimizden, öğrenim görecekleri ilk iki yarı yılda (Güz-bahar) öğrenim ücreti alınmayacaktır. Takip eden dönemlerde ise seçilen derslerin AKTS’si oranında yıllık eğitim ücreti üzerinden hesaplama yapılıp ödeme alınacaktır. Dönem uzatan öğrencilerimizin öncelikle ders seçimlerini yapmaları gerekmektedir. Seçilen derslere verilecek öğrenci ve danışman onayının ardından ödeme bilgileri sayfası güncellenecektir. Öğrencilerimiz varsa öğrenim ücretlerini danışman onayından sonra ödeme bilgileri sayfasından öğrenebilir ve ödeyebilirler. 

Yaşanan teknik sorunlar ile ilgili [email protected] adresinden yardım alabilirsiniz.

1.    NAKİT VEYA KREDİ KARTI İLE TEK SEFERDE YAPILAN ÖDEMELERDE PEŞİN İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR. 

NAKİT ÖDEME: Ödemelerini nakit olarak banka şubesi üzerinden yapmak isteyen öğrenci ve velilerimiz; tüm Albaraka Türk, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım şubelerinden öğrencinin T.C.K.N.’sı ile eğitim ücretlerini peşin indirimli olarak ödeyebilirler.

KREDİ KARTI: MEBİS ödeme bilgileri sayfasında yer alan peşin ödeme seçeneği kullanarak öğrenim ücretleri kredi kartı ile indirimli olarak ödenebilir.  Öğrenim ücretinin tamamı tek çekim olarak ödenmemesi halinde kayıt yenileme işlemleri tamamlanamayacaktır. 

HAVALE/EFT: Ödemelerini havale veya EFT ile gerçekleştirmek isteyen öğrenci ve velilerimiz; MEBİS ödeme bilgileri sayfasından peşin ödemeyi seçerek peşin indirimli ödeme tutarlarını öğrenip aşağıdaki banka hesabına havale/EFT işlemi gerçekleştirebilir. Ödenen ücretler, en geç bir iş günü sonra MEBİS ödeme bilgileri sayfasından görüntülenebilir.

TÜRKİYE HALK BANKASI

MARMARA KURUMSAL ŞUBESİ/İST: 1451

HESAP NO (TL): 16100026

IBAN NO (TL): TR57 0001 2001 4510 0016 1000 26

ALICI ADI: İstanbul Medipol Üniversitesi

Önemli not: Havale/EFT olarak işlem yapan öğrenci ve velilerimizin ödeme işlemini gerçekleştirirken Dekontun açıklama kısmına öğrenci adı, soyadı ve T.C. vatandaşlık numaralarını yazdırmaları önemle rica olunur. Muhasebe birimi elden nakit tahsilat yapmamaktadır.

Dolar (USD) cinsinden ödeme yapılabilecek banka hesap bilgileri için tıklayınız.

2.    TAKSİTLİ ÖDEME

KREDİ KARTI İLE TAKSİTLİ ÖDEME (9 TAKSİT): Öğrencilerimiz, MEBİS ödeme bilgileri sayfasından öğrenim ücretlerini kredi kartı ile taksitli olarak ödeyebilirler. Çevrimiçi ödeme sistemini kullanarak öğrenim ücretinin taksitlendirilebilmesi (9 taksit) için kullanılacak bireysel banka kredi kartları aşağıdaki gibidir.

  1.  Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve World özellikli kartlar
  2. Garanti bankası Kredi Kartları ve Bonus özellikli kartlar,
  3. Türkiye İş Bankası Kredi Kartları ve Maximum özellikli kartlar,
  4. Halk Bankası Kredi Kartları ve Paraf özellikli kartlar,
  5. Akbank Kredi Kartları ve Axess özellikli kartlar,
  6. QNB Finans Bank Kredi kartları ve Advantage Özellikli kartlar.

Önemli Not: Sıralananlar haricindeki kredi kartlarına taksitlendirme yapılamamaktadır. Öğrenim ücretinin tamamı tek çekim ya da taksitli olarak ödenmemesi halinde kayıt yenileme işlemleri tamamlanamayacaktır. 

American Express,  Miles&Smiles özellikli ve yurt dışı kredi kartları çevrimiçi ödeme sisteminde kullanılamamaktadır.

OKUL TAKSİT SİSTEMİ (O.T.S.) İLE ÖDEME (10 TAKSİT):

Taksitli ödemeden yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerimiz tercih ettikleri anlaşmalı bankalarımızın tüm şubelerinde görevlendirilen Bireysel Müşteri İlişkileri Yetkililerine başvurup taksitli ödeme anlaşması yapmaları gerekmektedir.  Tercih edebileceğiniz banka duyurularına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Bilgileri:

Çağrı Merkezi: 444 85 44  

Son Güncelleme Tarihi: 06/09/2024 - 16:34