TÜRKÇE HAZILRIK OKULU 11 EYLÜL 2024 TARİHLİ MUAFİYET SINAVI SONUÇLARI

11 EYLÜL 2024 TARİHLİ MUAFİYET SINAVI SONUÇLARI

TÜRKÇE HAZILRIK OKULU

11 EYLÜL 2024 TARİHLİ MUAFİYET SINAVI SONUÇLARI

11 Eylül 2024 tarihinde Türkçe muafiyet sınavına katılan öğrencilerin sınav sonuçları aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Tabloda öğrenciler 3 kategoriye ayrılmıştır:

1. DİREKT GEÇTİ: Sonucu bu şekilde belirtilen öğrenciler, konuşma sınavına gerek kalmadan Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulmaktadır. Üç dil becerisinden aldığı puanların yüzdeliği %75’in üstünde olan öğrenciler bu bağlamda değerlendirilmiştir.

2. KONUŞMA SINAVINA KATILMALI: Üç dil becerisinden 13’ün üstünde puan alan öğrenciler konuşma sınavına çağrılarak genel değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Öğrenciler belirtilen yer ve saatte konuşma sınavına katılmalıdır.

3. KALDI: Üç dil becerisinden herhangi birinden 13’ün altında puan alan öğrencilerin Türkçe dillerinin yetersiz olduğu kabul edilmiştir. Öğrencilerin konuşma sınavına katılmasına gerek yoktur. Bu kategorideki öğrenciler, hazırlık eğitimi almalıdır.

Konuşma sınavına katılması gereken öğrenciler 13.09.2024 tarihinde Güney kampüs B4 katında yer alan 1002 numaralı derslikte saat 10’da hazır olmalıdır.

Konuşma sınavına katılmayan öğrencilere sınav için 2. bir hak tanınmayacaktır

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.