PDR öğrencileri ‘Farklı Renkleri’ bir araya getirdi

07.12.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi PDR Topluluğu tarafından ‘Farklı Renkler’ temasıyla düzenlenen ‘3. Kariyer Günü’nde, farklı alanlarda çalışan psikolojik danışmanlar mesleki deneyimlerini öğrencilerle..

1-081bd0a9431d-PDR_Web.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi PDR Topluluğu tarafından ‘3. Kariyer Günü’ düzenlendi. “PDR’de Farklı Renkler” temasıyla düzenlenen etkinlikte farklı alanlarda çalışan psikolojik danışmanlar mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin konuşmacıları arasında Spor ve Performans Psikolojik Danışmanı M. Burak Otyakmaz, Uzm. Psk. Büşra Sezgi Akın, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan, Uzm. Psk. Dan. Mehmet Hilmi Eren ve Psk. Dan. İrem Nur Kaya yer aldı. Çok sayıda öğrencinin takip ettiği konferansın açış konuşmalarını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak ve Dr. Öğr. Üyesi Dilaram Billur Örnek gerçekleştirdi. Demirayak, açış konuşmasında öğrencileri düzenlendikleri etkinlikten dolayı tebrik ederken, Dr. Örnek ise PDR’nin duygusal ve manevi yönü güçlü bir meslek olduğunu söyledi.

“SPORCUNUN BASKIYLA MÜCADELE ETMESİNİ SAĞLIYORUZ”

Konferansın ilk oturumunda söz alan Spor ve Performans Psikolojik Danışmanı M. Burak Otyakmaz, Türkiye’de ve dünyada spor alanında çalışan çok az psikolog olduğunu söyledi. Spor alanında çalışmak isteyen PDR öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Otyakmaz, profesyonel takımlarda psikolojik danışmanlık yapmak isteyenlerin sporun doğasını, sahayı, oyunda terlemeyi ve yaralanmanın o an nasıl bir his oluşturduğunu bilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arıcı Özcan ise ‘Psikolojik Danışman Olma Yolundaki Benlikler’ başlıklı sunumunda danışman olmanın bir tutku işi olduğu ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:19