Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Medipol’de tartışıldı

05.03.2018

Medipol Üniversitesi, Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrencileri Yapılanması (UPÖY) tarafından düzenlenen zirveye ev sahipliği yaptı. Zirvede Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) mesle..

d

Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrencileri Yapılanması, Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde 2'nci zirvesini gerçekleştirdi. Güney Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen zirvenin açış konuşmasını Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şeref Demirayak ve UPÖY Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Feyzi Ergin yaptı. Zirvede UPÖY’ün amaçları, mevcut sistemi ve ileride yapılması planlanan sistemi hakkındaki görüşler paylaşıldı, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğinin geleceği ve Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı tartışıldı. Zirveye, Aydın Milletvekili ve Psikolojik Danışman Deniz Depboylu, İstanbul PDR Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun PDR Derneği Başkanı Oğuz Özat, Türk PDR Derneği Genel Sekreteri Sümeyye Derin ve çeşitli üniversitelerden PDR öğrenci temsilcileri katıldı. Zirvede konuşan Milletvekili Deniz Depboylu, ruh sağlığı hizmetlerinin istismara uğramaması için yasal bir çerçeveye oturtulmasının zorunluluk olduğunu belirtti. Depboylu bu alanda istismarların önüne geçmek için Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı’nı Meclis Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 11:24