Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile
birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir.
10, 16, 9
E, F
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
E: Ödev, F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Seminer konusunun belilrlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10
Veri analizi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11
Veri analizi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12
Rapor hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13
Rapor hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14
Danışman huzurunda seminerin sunulması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
15
Dinleyicilere seminerin sunulması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak.
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi
Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı
50
Genel Sınavın Başarıya Oranı
50
Toplam
100
AKTS / İşyükü Tablosu
Etkinlik
Sayı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati
14
3
42
Rehberli Problem Çözme
13
6
78
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi
0
0
0
Okul Dışı Diğer Faaliyetler
0
0
0
Proje Sunumu / Seminer
3
15
45
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı
0
0
0
Ara Sınav ve Hazırlığı
0
0
0
Genel Sınav ve Hazırlığı
0
0
0
Performans Görevi, Bakım Planı
0
0
0
Toplam İş Yükü (Saat)
165
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(165/30)
6
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
Kredi
AKTS
SEMİNER
BESY1110030
Güz Dönemi
0+0
-
6
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Prof.Dr. Gülgün ERSOY
Dersi Verenler
Prof.Dr. Gülgün ERSOY
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile
birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir.
10, 16, 9
E, F
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
E: Ödev, F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Seminer konusunun belilrlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9
Veri toplama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10
Veri analizi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11
Veri analizi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12
Rapor hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13
Rapor hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14
Danışman huzurunda seminerin sunulması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
15
Dinleyicilere seminerin sunulması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak.
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.