Ders Detayı
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SEMİNER | BESY1110030 | Güz Dönemi | 0+0 | - | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersi Verenler | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile
birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
|
Dersin İçeriği | Bu ders; Seminer konusunun belilrlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri toplama,Veri toplama,Veri toplama,Veri analizi,Veri analizi,Rapor hazırlama,Rapor hazırlama,Danışman huzurunda seminerin sunulması,Dinleyicilere seminerin sunulması; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1. Bilimsel makale yazabilecektir. | 10, 16, 9 | E, F |
1.1. Araştırma planı hazırlar. | 10, 16, 9 | E, F |
1.2. Literatür taraması yapar. | 10, 16, 9 | E, F |
1.3. Analiz sonuçlarını yorumlar. | 10, 16, 9 | E, F |
2. Bilimsel makaleleri yorumlar. | 10, 16, 9 | E, F |
2.1. Araştırma amacını açıklar. | 10, 16, 9 | E, F |
2.2. Araştırma metodunu tartışır. | 10, 16, 9 | E, F |
2.3. Elde edilen sonuçları değerlendirir. | 10, 16, 9 | E, F |
3. Makale sunumunu planlar. | 10, 16, 9 | E, F |
3.1. Sunu taslağını tasarlar. | 10, 16, 9 | E, F |
3.2. Makaleyi özetler. | 10, 16, 9 | E, F |
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir. | 10, 16, 9 | E, F |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | E: Ödev, F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Seminer konusunun belilrlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Veri analizi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Veri analizi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Rapor hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Rapor hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | Danışman huzurunda seminerin sunulması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
15 | Dinleyicilere seminerin sunulması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Powerpoint sunum dosyaları. |
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak. |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir. | X | | | | |
2 | Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır. | | X | | | |
3 | Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar. | | | X | | |
4 | Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | | | | | X |
5 | Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür. | | | | X | |
6 | Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | | | | | X |
7 | En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. | | | | | X |
8 | Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır. | | | | | X |
9 | Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar. | | X | | | |
10 | Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir. | | X | | | |
11 | aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. | X | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Toplam | | 100 |
AKTS / İşyükü Tablosu |
Etkinlik | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Rehberli Problem Çözme | 13 | 6 | 78 |
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi | 0 | 0 | 0 |
Okul Dışı Diğer Faaliyetler | 0 | 0 | 0 |
Proje Sunumu / Seminer | 3 | 15 | 45 |
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Genel Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Performans Görevi, Bakım Planı | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 165 |
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(165/30) | 6 |
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır. |
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SEMİNER | BESY1110030 | Güz Dönemi | 0+0 | - | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersi Verenler | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile
birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
|
Dersin İçeriği | Bu ders; Seminer konusunun belilrlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri toplama,Veri toplama,Veri toplama,Veri analizi,Veri analizi,Rapor hazırlama,Rapor hazırlama,Danışman huzurunda seminerin sunulması,Dinleyicilere seminerin sunulması; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1. Bilimsel makale yazabilecektir. | 10, 16, 9 | E, F |
1.1. Araştırma planı hazırlar. | 10, 16, 9 | E, F |
1.2. Literatür taraması yapar. | 10, 16, 9 | E, F |
1.3. Analiz sonuçlarını yorumlar. | 10, 16, 9 | E, F |
2. Bilimsel makaleleri yorumlar. | 10, 16, 9 | E, F |
2.1. Araştırma amacını açıklar. | 10, 16, 9 | E, F |
2.2. Araştırma metodunu tartışır. | 10, 16, 9 | E, F |
2.3. Elde edilen sonuçları değerlendirir. | 10, 16, 9 | E, F |
3. Makale sunumunu planlar. | 10, 16, 9 | E, F |
3.1. Sunu taslağını tasarlar. | 10, 16, 9 | E, F |
3.2. Makaleyi özetler. | 10, 16, 9 | E, F |
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir. | 10, 16, 9 | E, F |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | E: Ödev, F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Seminer konusunun belilrlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Veri toplama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Veri analizi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Veri analizi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Rapor hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Rapor hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | Danışman huzurunda seminerin sunulması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
15 | Dinleyicilere seminerin sunulması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Powerpoint sunum dosyaları. |
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak. |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir. | X | | | | |
2 | Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır. | | X | | | |
3 | Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar. | | | X | | |
4 | Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | | | | | X |
5 | Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür. | | | | X | |
6 | Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | | | | | X |
7 | En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. | | | | | X |
8 | Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır. | | | | | X |
9 | Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar. | | X | | | |
10 | Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir. | | X | | | |
11 | aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. | X | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Toplam | | 100 |
Sayısal Veriler
Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 14:09Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 15:34