Ders Detayı
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ | GMS4112555 | Güz Dönemi | 1+1 | 1,5 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üye. Emine OLUM |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Önder BAKAL |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Dersi alan öğrencilerin sosyal medya için içerik hazırlarken nelere dikkat etmesi gerektiği ve etkili içeriklerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Sosyal medyada içerik yönetiminin etkili şekilde yapılabilmesi için gerekli bilgileri aktarmaktır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Sosyal Medya Yönetimine Giriş ,Sosyal Ağların Gelişimi ,Sosyal Medya’da Marka Yaratmak ,Meta – Business Suite ,Sosyal Medya Araçları ,Sosyal Medya’da Kriz Yönetimi ,SEO – Arama Motoru Optimizasyonu ,Vize Sorularının Açıklanarak Çözülmesi, Proje Konularının Verilmesi, Beyin Fırtınası ,İçerik Pazarlaması ,Dijital Analiz ve Araçlar ,Dijital CRM & E-Posta Pazarlama ,Sosyal Müşteri İlişkileri Yönetimi ,Proje Sunumları ,Sosyal Medya ve Güncel Kuramsal Tartışmalar ; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Kapsamlı sosyal medya stratejileri ve planlarını geliştirir. | 16 | E, F |
Sosyal medya çabalarının nasıl ölçüleceğini ve yatırım getirisinin nasıl hesaplanacağını planlar. | 1 | E |
En son dijital reklam teknolojilerini destekler. | 1 | E |
Sosyal medyayı daha geniş bir pazarlama ve/veya medya stratejisinde birden çok amaç için nasıl ve neden kullanacağını özetler. | 2 | F |
Çevrimiçi reklamcılık: dijital ekran, video, mobil, arama motoru ve sosyal medya gibi başlıca sosyal medya kanallarını değerlendirir. | 2 | F |
Bir sosyal medya stratejisinin temel unsurlarını ölçer. | 1 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 1: Tam Öğrenme Modeli, 16: Soru - Cevap Tekniği , 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli |
Ölçme Yöntemleri: | E: Ödev, F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Sosyal Medya Yönetimine Giriş | Anlatım |
2 | Sosyal Ağların Gelişimi | Anlatım |
3 | Sosyal Medya’da Marka Yaratmak | Anlatım |
4 | Meta – Business Suite | Anlatım |
5 | Sosyal Medya Araçları | Anlatım |
6 | Sosyal Medya’da Kriz Yönetimi | Anlatım |
7 | SEO – Arama Motoru Optimizasyonu | Anlatım |
8 | Vize Sorularının Açıklanarak Çözülmesi, Proje Konularının Verilmesi, Beyin Fırtınası | Tartışma |
9 | İçerik Pazarlaması | Anlatım, Beyin Fırtınası |
10 | Dijital Analiz ve Araçlar | Anlatım |
11 | Dijital CRM & E-Posta Pazarlama | Anlatım |
12 | Sosyal Müşteri İlişkileri Yönetimi | Anlatım |
13 | Proje Sunumları | Soru-Cevap |
14 | Sosyal Medya ve Güncel Kuramsal Tartışmalar | Tartışma |
Kaynak |
Sosyal Medya Sanatı – Guy Kawasaki
Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları – Ann Handley, C.C. |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Gastronomi alanındaki eğitim kaynaklarını, uygulama araç gereçlerini tanır. | | | | | |
2 | Sorumlu olduğu işletmedeki personelin çalışma alanlarını ve sorumluluklarını iş güvenliği kurallarını da dikkate alarak tanımlar. | | | | | |
3 | Yemek pişirmenin ardında yatan fiziksel ve kimyasal olayları anlayarak kullandığı yöntemlerin gıda üzerindeki etkisini önceden bilir. | | | | | |
4 | Yeni teknolojiler ve üretim yöntemleri kullanarak yaratıcı menüler geliştirir | | | | | |
5 | Yiyecek içecek sektöründe gerekli temel kuramsal bilgileri kullanarak kişiye özel menüler geliştirir. | | | | | |
6 | Milli mutfak kültürüne karşı sorumluluk hissederek küresel bağlamda tanıtımını yapar. | | | | | |
7 | Mesleki etik ve sağlık kaideleri çerçevesinde menüler tasarlar
| | | | | |
8 | Pişirmeyi bir kimyasal reaksiyon olarak değerlendirir. | | | | | |
9 | Mesleki hayatında karşılaştığı problemlere karşı çözüm önerisi getirir.
| | | | | |
10 | Gerek mesleki alanda gerekse sosyo-kültürel anlamda etik kararlar alarak aldığı kararların sonuçlarını açıkça belirtir. | | | | | |
11 | Gıda alanındaki yasal mevzuatı takip ederek sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda sorumlu davranış gösterir. | | | | | |
12 | Gastronomi alanıyla ilgili bir işletmenin, pazarlama, ve maliyet analizi gibi iktisadi, faaliyetlerini yürütür. | | | | | |
13 | Alanındaki uluslararası yenilikleri fark ederek gerekli gördüğü yenilikleri kendi işletmesine uyarlar. | | | | | |
14 | Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek mesleki gelişmeleri bilimsel literatürden de faydalanarak değerlendirir. | | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Toplam | | 100 |
AKTS / İşyükü Tablosu |
Etkinlik | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Rehberli Problem Çözme | 0 | 0 | 0 |
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi | 6 | 4 | 24 |
Okul Dışı Diğer Faaliyetler | 0 | 0 | 0 |
Proje Sunumu / Seminer | 8 | 4 | 32 |
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav ve Hazırlığı | 6 | 3 | 18 |
Genel Sınav ve Hazırlığı | 6 | 3 | 18 |
Performans Görevi, Bakım Planı | 6 | 4 | 24 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 158 |
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(158/30) | 5 |
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır. |
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ | GMS4112555 | Güz Dönemi | 1+1 | 1,5 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üye. Emine OLUM |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Önder BAKAL |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Dersi alan öğrencilerin sosyal medya için içerik hazırlarken nelere dikkat etmesi gerektiği ve etkili içeriklerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Sosyal medyada içerik yönetiminin etkili şekilde yapılabilmesi için gerekli bilgileri aktarmaktır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Sosyal Medya Yönetimine Giriş ,Sosyal Ağların Gelişimi ,Sosyal Medya’da Marka Yaratmak ,Meta – Business Suite ,Sosyal Medya Araçları ,Sosyal Medya’da Kriz Yönetimi ,SEO – Arama Motoru Optimizasyonu ,Vize Sorularının Açıklanarak Çözülmesi, Proje Konularının Verilmesi, Beyin Fırtınası ,İçerik Pazarlaması ,Dijital Analiz ve Araçlar ,Dijital CRM & E-Posta Pazarlama ,Sosyal Müşteri İlişkileri Yönetimi ,Proje Sunumları ,Sosyal Medya ve Güncel Kuramsal Tartışmalar ; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Kapsamlı sosyal medya stratejileri ve planlarını geliştirir. | 16 | E, F |
Sosyal medya çabalarının nasıl ölçüleceğini ve yatırım getirisinin nasıl hesaplanacağını planlar. | 1 | E |
En son dijital reklam teknolojilerini destekler. | 1 | E |
Sosyal medyayı daha geniş bir pazarlama ve/veya medya stratejisinde birden çok amaç için nasıl ve neden kullanacağını özetler. | 2 | F |
Çevrimiçi reklamcılık: dijital ekran, video, mobil, arama motoru ve sosyal medya gibi başlıca sosyal medya kanallarını değerlendirir. | 2 | F |
Bir sosyal medya stratejisinin temel unsurlarını ölçer. | 1 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 1: Tam Öğrenme Modeli, 16: Soru - Cevap Tekniği , 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli |
Ölçme Yöntemleri: | E: Ödev, F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Sosyal Medya Yönetimine Giriş | Anlatım |
2 | Sosyal Ağların Gelişimi | Anlatım |
3 | Sosyal Medya’da Marka Yaratmak | Anlatım |
4 | Meta – Business Suite | Anlatım |
5 | Sosyal Medya Araçları | Anlatım |
6 | Sosyal Medya’da Kriz Yönetimi | Anlatım |
7 | SEO – Arama Motoru Optimizasyonu | Anlatım |
8 | Vize Sorularının Açıklanarak Çözülmesi, Proje Konularının Verilmesi, Beyin Fırtınası | Tartışma |
9 | İçerik Pazarlaması | Anlatım, Beyin Fırtınası |
10 | Dijital Analiz ve Araçlar | Anlatım |
11 | Dijital CRM & E-Posta Pazarlama | Anlatım |
12 | Sosyal Müşteri İlişkileri Yönetimi | Anlatım |
13 | Proje Sunumları | Soru-Cevap |
14 | Sosyal Medya ve Güncel Kuramsal Tartışmalar | Tartışma |
Kaynak |
Sosyal Medya Sanatı – Guy Kawasaki
Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları – Ann Handley, C.C. |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Gastronomi alanındaki eğitim kaynaklarını, uygulama araç gereçlerini tanır. | | | | | |
2 | Sorumlu olduğu işletmedeki personelin çalışma alanlarını ve sorumluluklarını iş güvenliği kurallarını da dikkate alarak tanımlar. | | | | | |
3 | Yemek pişirmenin ardında yatan fiziksel ve kimyasal olayları anlayarak kullandığı yöntemlerin gıda üzerindeki etkisini önceden bilir. | | | | | |
4 | Yeni teknolojiler ve üretim yöntemleri kullanarak yaratıcı menüler geliştirir | | | | | |
5 | Yiyecek içecek sektöründe gerekli temel kuramsal bilgileri kullanarak kişiye özel menüler geliştirir. | | | | | |
6 | Milli mutfak kültürüne karşı sorumluluk hissederek küresel bağlamda tanıtımını yapar. | | | | | |
7 | Mesleki etik ve sağlık kaideleri çerçevesinde menüler tasarlar
| | | | | |
8 | Pişirmeyi bir kimyasal reaksiyon olarak değerlendirir. | | | | | |
9 | Mesleki hayatında karşılaştığı problemlere karşı çözüm önerisi getirir.
| | | | | |
10 | Gerek mesleki alanda gerekse sosyo-kültürel anlamda etik kararlar alarak aldığı kararların sonuçlarını açıkça belirtir. | | | | | |
11 | Gıda alanındaki yasal mevzuatı takip ederek sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda sorumlu davranış gösterir. | | | | | |
12 | Gastronomi alanıyla ilgili bir işletmenin, pazarlama, ve maliyet analizi gibi iktisadi, faaliyetlerini yürütür. | | | | | |
13 | Alanındaki uluslararası yenilikleri fark ederek gerekli gördüğü yenilikleri kendi işletmesine uyarlar. | | | | | |
14 | Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek mesleki gelişmeleri bilimsel literatürden de faydalanarak değerlendirir. | | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 50 |
Toplam | | 100 |
Sayısal Veriler
Ekleme Tarihi: 04/07/2022 - 13:45Son Güncelleme Tarihi: 04/07/2022 - 13:47