Medeniyet ve İnsanlık Söyleşisi

14.08.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile iş birliği yaparak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 22 Şubat 2024 tarihinde, Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gerçekleşecek olan bu etkinlikte, "Medeniyet ve İnsanlık" başlığı altında derinlemesine bir tartışma gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuşmacısı, alanında saygın bir akademisyen olan Prof. Dr. Atilla Yayla olacaktır. Prof. Dr. Yayla, medeniyetin insanlık üzerindeki etkilerini ve bu iki kavramın tarih boyunca birbirini nasıl şekillendirdiğini ele aldı. Medeniyetlerin doğuşu, gelişimi, birbirleriyle etkileşimi ve insanlık üzerindeki derin etkileri üzerine yapacağı değerlendirmeler, katılımcılara farklı bakış açıları sunuldu.

Bu anlamlı etkinliğin moderatörlüğünü ise Medipol Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ergün Dilaveroğlu üstlenecektir. Dr. Dilaveroğlu, tartışmaların verimli bir şekilde ilerlemesi ve katılımcıların da sürece dahil olabilmesi için etkinliği yönlendirildi.

Saat 13:30’da başlayacak olan program, 16:00'ya kadar devam edecek. Bu süre zarfında, medeniyetin insanlık üzerindeki yansımaları, geçmişten günümüze kadar uzanan süreçler ve gelecekteki olası gelişmeler ışığında ele alınıldı. Etkinliğin sonunda ise soru-cevap bölümü yer alacak, böylece katılımcılar görüşlerini paylaşma ve konuyu daha derinlemesine tartışma fırsatı bulunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 14/08/2024 - 14:52