Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Paneli gerçekleştirilecek

14.08.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle uluslararası öğrencilerimizin mezuniyet sonrasındaki potansiyellerini ele alacağımız özel bir panel organize ediyor. 17 Mayıs’ta gerçekleşecek olan bu etkinlik, üniversitemizin Uluslararası Ofisi ve Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi'nin katkılarıyla düzenlendi.

Bu önemli etkinlikte, uluslararası öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kariyerlerine nasıl yön verebilecekleri, yurtdışı bağlantılarının nasıl güçlendirilebileceği ve YTB'nin sunduğu çeşitli destekler üzerine detaylı bilgi verilecek. Ayrıca, panel sırasında öğrencilerin karşılaşabileceği fırsatlar ve zorluklar üzerine de kapsamlı bir tartışma yapıldı.

Etkinlikte, YTB yetkilileri tarafından sunulacak olan bilgiler, mezun adaylarına yurtdışındaki kariyer olanakları hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca, uluslararası öğrencilerimizin mezuniyet sonrası dönemde Türk iş dünyasıyla ve akademik çevrelerle kurabilecekleri ilişkiler konusunda rehberlik edidi.

Katılımın geniş bir yelpazeye hitap edeceği bu panelde, uluslararası öğrencilerimizin kariyer planlaması konusunda bilgilendirilmeleri ve mezuniyet sonrası süreçte karşılaşacakları durumlara hazırlıklı olmaları sağlanacak. Tüm öğrencilere açık olan bu etkinlikte, kariyer hedeflerine giden yolda önemli adımlar atmaları için rehberlik edilecektir. YTB'nin sunduğu olanaklar ve desteklerle, öğrencilerimizin dünya çapında etkin bireyler olmalarına katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 14/08/2024 - 14:53