PLAT MAKE UP SINAV DUYURUSU VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ

01.07.2024

İngilizce Hazırlık 2023-24 PLAT-MAKE UP sınavı 2 Temmuz 2024 Salı günü saat 09:00'da Main Part (Çoktan seçmeli ve yazma) olaraktek oturumda Kavacık Yerleşkesi Kuzey Kampüs A Blokta gerçekleşecektir.

2 Temmuz 2024 Salı yapılacak olan PLAT Make-up sınavı main part (çoktan seçmeli) ve writing (yazma) olarak iki bölümden oluşacaktır.

Sınav, tek oturumda saat 09:00'da yapılacaktır.

1. Çoktan Seçmeli (80 puan)

Çoktan seçmeli test 64 soru olarak uygulanacaktır. Sınav soruları dinleme, okuma, dilbilgisi ve kelime bilgisi becerilerinden oluşacaktır.

1. Yazma (20 puan)

Çoktan seçmeli testin hemen ardından yapılacaktır. 75 dakika sürecektir. Öğrencilerin kompozisyon yazması beklenecektir.

Lütfen sınava gireceğiniz saat ve dersliğinizi öğrenci numaranızla aşağıdaki listeden kontrol ediniz:

PLAT MAKE-UP SINAV YERİ VE ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Plat sınav sonucunun %40’ı ve 4 Track ortalamasının %60’ı toplamı 70 altında kalan, ve herhangi bir sebepten dolayı PLAT sınavına giremeyip aynı zamanda DEVAMSIZLIKTAN KALMAYAN öğrenciler, kendilerinden herhangi bir belge talep edilmeden PLAT MAKE UP sınav listesine alınmışlardır.

PLAT MAKE UP sınavından alınan toplam notun %40’ı, 4 track not ortalamasının %60’ına eklenerek öğrencilerin nihai sonuçlarına ulaşılacaktır.

Sınavda dikkat edilmesi gerekenler:

• Sınavın ilk oturumunda Main Part’ın devamında yapılacak olan 75 dakikalık Yazma (Writing) bölümü bulunur. Main Part ile Writing arasında sınav kağıtlarının toplanması ve writing kağıtlarının dağıtılması için 5 dakika ayrılmıştır. Bu süre öğrencilerimiz için bir ara değildir. Sınıftan çıkılamayacak ve telefonlar öğrencilere dağıtılmayacaktır.
  • Öğrencilerin yanlarında fotoğraflı bir kimlik bulundurma zorunluluğu vardır.
  • Öğrencilerin sınav başlangıç saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri dersliklerde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin sınava gelirken kendi kurşun kalemlerini ve silgilerini getirmeleri gerekmektedir. Sınav süresince kalem ve silgi alış-verişi yasaktır.
  • OPTİK CEVAP ANAHTARLARI SADECE KURŞUN KALEM İLE DOLDURULMALIDIR. KURŞUN KALEMLE DOLDURULMAYAN CEVAP KAĞITLARI DEĞERLENDİRİLEMEYECEKTİR.
  • Akıllı telefon ve saatlerin sınav başlangıcında uçak moduna alınıp kapatılarak sınav gözetmenine teslim edilmesi gerekmektedir. Telefonunu veya akıllı saatini teslim etmeyen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Öğrencilerin yalnızca optik forma kodladıkları cevapları değerlendirilecektir. Öğrenciler yalnızca kitapçığa işaretledikleri veya optik forma geçirmedikleri sorulardan puan alamayacaktır.
  • Optik kağıdını doğru şekilde doldurmak öğrencinin sorumluluğundadır. Kitapçık türünün işaretlenmemesi veya optiğin yanlış doldurulması sonucunda öğrenci “0” alacaktır.
  • Dinleme bölümü başladıktan sonra gelen öğrenciler, ilgili dinleme parçası bitene kadar sınava alınmayacaktır. Kaçırılan dinleme bölümün soruları cevap kağıdında işaretlenmeyecektir.
  • Öğrenciler sınav başladıktan sonra 40 dakika boyunca sınavdan çıkamazlar. Sınavını bitiren öğrencilerin koridorda beklemesi yasaktır.
  • Sınav esnasında tuvalet kullanımına izin verilmeyecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 01/07/2024 - 14:13