Ana içeriğe atla

1. Uluslararası Ozon Terapi Kongresi sona erdi

12.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Ozon Terapi Kongresi” sona erdi. 3 gün süren kongrende ozon terapi uygulamalarının GETAM yöntemleri ile kombinasyonu masaya yatı..

a8fe-mahmut

İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından organize edilen “1. Uluslararası Ozon Terapi Kongresi” sona erdi. Kavacık Güney Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongrenin açılışına Sağlık Bakanlığı GETAT Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi GETAT Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Hanefi Özbek, GETAT Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, Dr. Öğr. Üye. Arzu Şakul, Dr. Yusuf İzzettin Güven ve çok sayıda akademisyen katıldı. Kongrede ozon terapi uygulamaları ve diğer GETAT yöntemleri ile kombinasyonu masaya yatırıldı.

“KANITA DAYALI METODOLOJİNİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

Kamu, üniversite ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren programın açış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Onursal Başkanı Medipol GETAT Müdürü Dr. Tokaç, geleneksel tıbba yönelik kanıta dayalı metodolojilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Kongrenin bu amaca hizmet ettiğini kaydeden Tokaç, ozon terapi de dahil olmak üzere geleneksel ve tamamlayıcı tıpla ilgilenen sağlık personelinin kanıt dışı genellemelerden uzak durması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı GETAT Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı ise Türkiye’de Sağlık Bakanlığı onaylı 100 civarında ozon terapi merkezi, 1245 tane de ruhsatlı ozon terapi uygulayıcısı olduğunu açıkladı. Üç ilde geleneksel ve tamamlayıcı tıp üzerine ARGE merkezi açmayı planladıklarını kaydeden Kalaycı, Dünya Sağlık Örgütünün de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını ön plana çıkardığını ifade etti. Kongre Başkanı Dr. Yusuf İzzettin Güven de ozon terapinin sağlık alanında önemli bir enstrüman olduğunu, amaçlarının şifaya vesile olmak olduğunu söyledi.

AMELİYATHANEDEN CANLI YAYINLA OZON UYGULAMASI!

Kongrenin ikinci gününde Türkiye’de ilk kez bel fıtığı tedavisinde ozon terapi uygulaması ameliyathaneden canlı yayınla katılımcılara gösterildi. Kongrede ozon terapinin duayenleri Dr. Ziad Fahmy, Dr. Renate Viebahn, Dr. Stefan Tiron’un da aralarında olduğu konuşmacılar sunum yaptı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 16:13