Farabi Talks, ICAN’ın resmi Türkiye partneri oldu

03.10.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi iş birliğiyle faaliyetlerini sürdüren Farabi Talks, Nükleer Silahların Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya’nın (ICAN) Türkiye partneri oldu.

57-5b5f8da4672f-farabi_talks_ican.j

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin farkındalık düzeyini arttırarak İngilizce seviyelerini geliştirmeyi amaçlayan Farabi Talks, Birleşmiş Milletler Global Compact üyeliğinin ardından Nükleer Silahların Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya’nın (ICAN) Türkiye partneri oldu. Farabi Talks’un Kurucu Direktörü Öğretim Görevlisi Cihad Furkan Eliaçık, bu gelişmeyle birlikte Farabi Talks’un 2017’de Nobel Barış Ödülü kazanan ICAN’a, Türkiye’de yapacağı çalışmalarda destek olacağını açıkladı. ICAN’ın, Birleşmiş Milletler Nükleer Silah Yasağı Anlaşmasını destekleyen yüz ülkedeki sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir koalisyon olduğunu kaydeden Eliaçık, Farabi Talks’un da nükleer silahların kaldırılması için Türkiye’de destek alanı oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 16:14