4. ALFAKON’da bilim, sanat ve felsefe tartışıldı

13.05.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ve üç gün süren “4. Algı ve Farkındalık Ulusal Eczacılık (4. ALFAKON) Kongresi” sona erdi.

1

Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlaması amacıyla İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. ALFAKON üç gün sürdü. 2018’den beri düzenlenen kongreye Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag, Ecz. Cemaleddin Saraç, Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Uğur Tuncel, Dr. Öğr. Üye. Cihan Taştan, Ecz. Elif Bölükbaş, Dr. Udaya Kumar Dude ve Ecz. Hatice Öz başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, eczacı ile öğrenci katılım gösterdi. Ana teması ‘algı ve farkındalık’ olan kongrenin ilk günü bilimsel eczacılık, ikinci günü sanatsal eczacılık son günü ise felsefi eczacılık başlığı altında gerçekleştirildi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğin açış konuşmasını Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag gerçekleştirdi. Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütünün on yıldızlı eczacı rolüne değinen Omurtag şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütü, ‘hasta iyileştiren, karar verici, iletişimci, yönetici, hayat boyu öğrenen, öğretmen, lider, araştırmacı ve girişimci’ olarak tanımladığı dokuz yıldızlı eczacı tanımına onuncu yıldız olarak pozitif ajan yani olumlayan kişiyi ekledi. Bu anlamda eczacılık eğitimini ve sosyal yönünü harmanlayarak çaba harcayan tüm katılımcıları kutluyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 13/05/2024 - 10:34