Ana içeriğe atla

9. PDR Günleri “Gençlik, Geleceğe Bakış ve İyi Oluş” temasıyla gerçekleşti

17.05.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen 9. PDR Günleri Kavacık Kampüsümüzde başladı. İki gün süren etkinliğin açılışına konuk olan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Günümüzde hayatın gerçeklerinden bizi koparan bir sanal dünya var. İnanıyorum ki bilim ve PDR camiası  sanal anlamdaki tehditleri nasıl daha iyi yönetiriz noktasında bize ışık olacaktır” dedi.

pdr

İstanbul Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından 9. kez “PDR Günleri” düzenlendi. “Gençlik, Geleceğe Bakış ve İyi Oluş” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte pozitif psikoloji, psikolojik sağlık, gençlik, öyküsel terapi, metabillişsel psikolojik yardım ve iletişim başlıklarının üzerinde duruldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğin açış konuşmalarını önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Servet Bayram ve Doç. Dr. Nadire Gülçin Yıldız gerçekleştirdi.

DR. KASAPOĞLU: PDR MERHAMETİ AŞILAMA NOKTASINDA SORUMLULUK YÜKLENEN BİR ALAN
Kasapoğlu, açış konuşmasında PDR’nin önemi vurgulayarak şunları söyledi: “Günümüzde pek çok soruna karşı meydan okuyan insan profiliyle karşı karşıyayız. O yüzden PDR’nin emniyetini arttırdığı, misyonunun her geçen gün önem kazandığı bir dönemdeyiz. Sizlerin de bu anlamlı sorumluluğun farkında olduğunuzu görüyorum. Filistin’deki İsrail zulmü bize bir kez daha gösterdi ki, yaşadığımız çağ acımasız bir çağ. İnsanlığın bir merhamete ve bir vicdana ihtiyacı var. PDR bu anlamda, bu merhameti ve bu vicdanı insanlığa aşılama noktasında sorumluluk yüklenen bir alan.”

“SANAL DÜNYA BİZLERİ PASİF HALE GETİRİYOR”
Sanal dünyadaki tehditlere de dikkat çeken Dr. Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Bilgiyi hikmetle, bilgiyi irfanla yoğurmak gerekiyor. Onu da siz değerli gençler okuyarak ve tecrübe ederek sağlayacaksınız. Günümüz dünyasında maalesef burada gündemlerden biri sanal medya ile ve bu noktadaki psikolojiyi yönetmekle ilgili. Hayatın gerçeklerinden bizi koparan bir sanal dünya var. Ve bu sanal dünyaya karşı bizlerin hayatın gerçekliğiyle kendimizi bu tür tehlikelerden geri bir şekilde tutmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bilim ve PDR camiası sanal anlamdaki tehditleri nasıl daha iyi yönetiriz noktasında bize ışık olacaktır. Sanal medya bağımlılığını çocuklarda, gençlerde, toplumun bütün kesimlerinde görüyoruz. Bağımlılıkların her bir türü çok ama çok tehlikeli ama özellikle sanal dünyadaki görünmeyen bağımlılık önemli bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu meselede özellikle çocuklarımıza, gençlerimize vereceğimiz desteklerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.”

PROF. BAYRAM GENÇLERE 9 ALAN İŞARET ETTİ
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Bayram ise rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanında yapılmakta olan çalışmalara değinerek güncel dünya literatürünün takip edilmesinin gereğine işaret etti. Bayram, şöyle dedi: “Dokuz ışık olarak nitelendirdiğim çalışmalar gelecekte sizlere çok avantaj sağlayacak. Bu sayacağım alanlarda kendinizi geliştirin. Öncelikle sağlık psikolojisi alanında ‘sinirbilim çalışmaları’, ‘nörobiyojik çalışmaların psikoterapiye etkileri’, ‘gelişimsel psikopatoloji eğitimi’, ‘insan bilgisayar etkileşimi’, ‘sosyal medya eğitimi’, ‘yapay zekâ’, ‘dikkat-algı-odaklanmayla ilgili bilişsel çalışmalar’, ‘motivasyon ile ilgili duyuşsal çalışmalar’ ve son olarak ‘egzersiz pratikle ilgili psikomotor çalışmalar’. Bu dokuz alandaki çalışmaların psikolojik iyi oluşunuzu geliştireceğini düşünüyorum.”

DOÇ. DR. YILDIZ: GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMELİ
Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadire Gülçin Yıldız da şunları söyledi: “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre; 2022 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam nüfusu 85 milyon 279 bin 553 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 949 bin 817 kişi. Genç nüfus, toplam nüfusun %15,2’sini oluşturuyor. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı ise %24,2. Ek olarak, istihdamdaki gençlerin %53,5’i hizmet sektöründe yer alıyor. Geleceği emanet edeceğimiz nesillere hayatta başarılı olmaları için gerekli yaşam becerileri kazandırmak bizim işimiz. Eğitim Fakülteleri misyonları itibarıyla gelecek nesilleri eğitmekle yükümlü eğitim kadrolarını yetiştirirler. Bu kadrolar daha sonra ülkemizin ihtiyacı olan eğitimin öncü neferlerini oluşturur. Gençliğimiz geleceğimizin temelidir. Çünkü onların başarısı hepimizin geleceğini belirlemekte. Gençliğin başarısı sadece onların değil hepimizin başarısıdır. Onların gururu ve kıvancı hepimiz için gurur ve kıvanç verici. Bu sebeple gençlerimizin çalışkanlığına, gayretine ve çabasına ihtiyacımız var.”

Son Güncelleme Tarihi: 20/05/2024 - 11:35