Ana içeriğe atla

UTF’ye akreditasyon belgesi teslim edildi

17.05.2024

Uluslararası Tıp Fakültemiz TEPDAD tarafından 2030 yılına dek akredite edildi. Dernek başkanı Prof.Dr. İskender Sayek’in verdiği belgeyi, düzenlenen törenle Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Ceran ve UTF Dekanımız Prof.Dr. Ayhan Taştekin teslim aldı.

png

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesinin, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2030 yılına kadar akredite edilmesi, düzenlenen törenle kutlandı. Akreditasyon belgesiyle UTF, tıp eğitiminin kalitesini belirleyen standartları yakalayarak, ulusal ve uluslararası arenadaki yetkinliğini belgeledi. Güney Kampüs’te düzenlenen törene İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Ceran, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Öztürk, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Taştekin ve TEPDAD Başkanı Prof.Dr. İskender Sayek başta olmak üzere Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültelerimizden akademik ve idari personel ile üniversite kalite temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Yapılan törenle, Uluslararası Tıp Fakültemizin akreditasyon belgesini Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Ceran ve UTF Dekanımız Prof.Dr. Ayhan Taştekin teslim aldı.

TAŞTEKİN: KALİTE VE GÜVENİLİRLİĞİMİZ TESCİL EDİLDİ
Törende konuşan UTF Dekanı Prof.Dr. Ayhan Taştekin; uzun, zahmetli ve titiz bir çalışmanın sonunca akredite olmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti. TEPDAD tarafından sunulan belgenin kalitenin ve güvenirliliğin bir kanıtı olduğunu kaydeden Taştekin, belgenin bir sonuç değil, kalite yolculuğunun önemli bir adımı olduğunu söyledi. Başarıda akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari çalışanlarının ayrı ayrı emeği olduğunu belirten Taştekin, tıp eğitiminde kalite hakkında öncü çalışmalar yapan Prof. Dr. İskender Sayek’e teşekkürlerini iletti.

PROF. SAYEK: BUGÜNÜN MODERN TIBBI; SANAT, BİLİM VE TEKNOLOJİNİN BİRLEŞİMİ
Akreditasyon belgesini üniversitemize takdim eden TEPDAD Başkanı Prof.Dr. İskender Sayek, akreditasyon sürecinin önceden belirlenmiş ve kabul edilmiş standartlarla eğitim kurumları ve programlarının niteliğinin dış değerlendirme süreci olduğunu anımsattı. Sayek şöyle dedi: “Bir değerlendirmenin sonunda bir fakülteye ya da programa belge verilmesi beni en çok etkileyen süreçtir. Tabi bu belgenin alınması kadar, bundan sonraki süreçte standartların uygulanması ve kalite süreçlerinin kalıcı şekilde yürütülmesi de önemli. Tıp eğitiminin amacı sağlığın gelişmesini sağlayan ve koruyan, sağlık belirleyicileri üzerinde çalışan ve bunun sağlık sistemine adaptasyonuna katkı sunan ‘iyi hekimler’ yetiştirmektir. Bugünün modern tıbbı; sanat, bilim ve teknolojinin birleşiminden oluşuyor. Sanat başlığı altında uygulamada yetkinlik, ustalık ve insan bilimlerine hakimiyet önemlidir. Bilim ayağına geldiğimizde hekimler bilgi, analitik beceriler ve eleştirel düşünceye sahip olmalıdır. Teknoloji konusuna baktığımızda ise bir doktorun, bir mühendis gibi teknolojiye hâkim olması ve teknolojiyi tıbbın ve tedavinin yararına olacak şekilde ustaca kullanması gerekmektedir.”

REKTÖR CERAN: TIPTA HEDEFİMİZ DÜNYADA İLK 400
Rektör Prof.Dr. Ömer Ceran ise UTF’nin başarısını tebrik ederken bundan sonraki süreçte tüm programların akredite edilmesini amaçladıklarını ifade etti. Medipol’ün kuruluşundan bugüne sayısal büyüme ile kalite çalışmalarını birlikte yürüttüğünü kaydeden Ceran, şöyle dedi: “Artık sayısal büyüme olmayacak hatta bazı bölümlerde sayısal küçülmeye gideceğiz. Bu süreçten sonraki amacımız tüm programlarımızın akredite edilmesi ve topyekûn bir kalite sürecinin üniversite geneline yayılması. Bu sene aldığımız tam akreditasyon bize ayrıca motivasyon kazandırdı. Dünyanın en iyi 1.000 üniversitesi arasında kalıcı yer edinmek istiyoruz. Tıpta ise dünyada ilk 400’de olmayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle Uluslararası Tıp Fakültemizi, Kalite Komisyonunu ve Kalite Ofisini tebrik ediyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 17/05/2024 - 17:42