Medipol, THE Impact Rankings 2024’te de yer aldı

12.06.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan THE Impact Rankings 2024 genel sıralamasında ilk binde yer aldı. Medipol, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında ise 2023’e kıyasla yükseliş göstererek Türkiye genelinde ilk 3’te, dünya genelinde ise 101-200 sıralamasında yer almayı başardı. Medipol, “SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “SKA4: Nitelikli Eğitim” ve “SKA10: Eşitsizliklerin Azaltılması” alanlarında dünya ortalamasının üstünde yer aldı.

guney

Dünyadaki yükseköğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan ve raporlar hazırlayan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), “Impact Rankings-Üniversitelerin Etki Sıralaması (2024)” listesini açıkladı. İstanbul Medipol Üniversitesinin THE Impact Rankings 2024 Dünya Sıralaması’nda yeri belli oldu. Kurumsal veriler dikkate alınarak hazırlanan ve 121 ülkeden 2031 kurumun yer aldığı 2024 Genel Etki Sıralamasında Medipol ilk binde yer almayı başardı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) kapsamında gerçekleştirilen sıralamada Medipol, “SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam” alanında Türkiye genelinde ilk 3’te, dünya genelinde ise 101-200 sıralamasında yer almayı başardı. Medipol 2023’e kıyasla “SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “SKA4: Nitelikli Eğitim”, “SKA5: Cinsiyet Eşitliği” ve “SKA10: Eşitsizliklerin Azaltılması” alanlarında yükseliş gösterdi. Medipol, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” alanlarında ise dünya ortalamasının üzerinde yer aldı.

2024 kategoriler ve sıralamaları:
SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam, 101-200
SKA4: Nitelikli Eğitim, 201-300
SKA5: Cinsiyet Eşitliği, 401- 600
SKA9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, 801-1000
SKA10: Eşitsizliklerin Azaltılması, 201-300
SKA13: İklim Eylemi, 601-800
SKA16: Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, 401-600
SKA17: Hedefler için Ortaklıklar, 801-1000

2023 kategoriler ve sıralamalar:
SKA3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam, 201-300
SKA4: Nitelikli Eğitim, 801-1000
SKA5: Cinsiyet Eşitliği, 601- 800
SKA9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, 601-800
SKA10: Eşitsizliklerin Azaltılması, 301-400
SKA13: İklim Eylemi, 601-800
SKA16: Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, 401-600
SKA17: Hedefler için Ortaklıklar, 801-1000

PROF. CERAN: YÜKSELİŞ TESADÜF DEĞİL
Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran, İstanbul Medipol Üniversitesinin THE 2024 Etki Listesi’ne girmesinin önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti. 2023 yılına kıyasla yükselişin belirgin bir şekilde arttığını kaydeden Ceran, Medipol’ün bilimsel çalışmaların yanı sıra ülkesine ve bölgesine katkı sağlayarak adından söz ettirdiğini ifade etti. Ceran, şöyle dedi: “Yükseköğretim kurumları, sadece bilgi üretimi ve yayılımı ile değil; aynı zamanda toplumsal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik eden önemli aktörlerdir. Bu bağlamda üniversitemiz çalışmalarına hız kesmeden devam ederken istikrarlı bir şekilde mesafe katediyor. Üniversitemiz adına bu başarılar tesadüf değil. Odaklandığımız kalite ve akreditasyon süreçleri, uluslararasılaşma alanında attığımız adımlar ile akademik ve idari personelimizin öz verisi başarının anahtarı. Kalite çalışmaları ile stratejik hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken dünyanın saygın değerlendirme kuruluşları tarafından hazırlanan listelerde her yıl daha da yukarılarda yer alacağız.”

PROF. KUŞÇU: ÜÇ SKA’DA DÜNYA ORTALAMASININ ÜSTÜNDEYİZ
İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu ise üniversitelerin SKA’lara yönelik stratejiler geliştirerek ve uygulayarak hem yerel hem küresel ölçekte fark yaratabileceğini söyledi. Medipol’ün bu bağlamda kararlı adımlar attığını kaydeden Kuşçu, şöyle dedi: “Genel sıralamamız geçen seneyle aynı düzeyde olsa da üniversitemiz özellikle ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ‘Nitelikli Eğitim’ ve ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ amaçlarında dünya ortalamasının üstünde yer aldı. Eğitimde kaliteyi ve toplumsal eşitliği sağlama konusundaki kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu başarı, üniversitemizin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik stratejilerinin etkinliğini ve akademik mükemmeliyetini gözler önüne seriyor. Eğitimde mükemmeliyet ve toplumsal fayda sağlama yolundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Amacımız geleceğin liderlerini yetiştirirken sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkı sağlamak ve dünya genelinde daha adil, sağlıklı ve eşitlikçi bir toplumun oluşmasına destek olmak.”

SOSYAL, EKONOMİK VE ÇEVRESEL UYGULAMALAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Dünyanın önde gelen yükseköğretim sıralama kuruluşu THE, Birleşmiş Milletlerin belirlediği dünyanın 17 temel sorununa ve bunlara çözüm olarak önerdiği ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na karşı üniversitelerin performanslarını ölçüyor. THE tarafından yapılan etki sıralamaları, tüm dünyada yükseköğretim kurumlarının sosyal, ekonomik ve çevresel uygulamalarını değerlendirerek sürdürülebilirlik alanında dünyaya katkılarını ortaya koyuyor.

Son Güncelleme Tarihi: 13/06/2024 - 15:18