Arş. Gör. Kasa, Antarktika Bilim Seferi’ne çıkıyor

05.06.2024

TÜBİTAK-MAM Kutup Araştırmaları Merkezinin belirlediği koşullar çerçevesinde ARDEB tarafından yapılan KUTUP-1001 çağrısı kapsamında desteklenecek 13 projenin yer aldığı 2024 yılı listesi açıklandı. Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Nursu Aylin Kasa, proje ekibinde yer aldığı çalışma kapsamında kutuplarda bilimsel araştırma yapacak.

kutup1

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsünün belirlediği kriterlerle uyumlu olarak Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından açılan “KUTUP-1001” ve “KUTUP Yabancı Araştırma Üssü Katılım” 2024 yılı çağrılarına başvuran ve değerlendirmeye alınan 35 projeden 13’ünün desteklenmesine karar verildi. Bilimsel değerlendirme sürecinin ardından kamuoyuyla paylaşılan sonuç listesine göre İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Arş. Gör. Nursu Aylin Kasa, proje ekibinde yer aldığı çalışma kapsamında kutuplarda bilimsel araştırmaya katılacak. İstanbul Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üye. Elif Öztürk Er yürütücülüğünde gerçekleşecek olan proje, “İlaç Etken Maddelerinin ve Metabolitlerinin Yeni Nesil Önderiştirme Yöntemleri ile Birleştirilmiş Lc-Ms/Ms Yöntemi Kullanılarak Horseshoe Adasındaki Çevresel ve Biyolojik Örneklerde Yüksek Doğruluk ve Duyarlılıkta Tayinleri” adını taşıyor. 26 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında TÜBİTAK’ın TASE-IV Arktik Seferi’ne katılacak olan Kasa, Arktik'te Svalbard Adaları etrafında bulunan biyolojik ve çevresel unsurlarda ilaç etken maddelerinin tespitine yönelik bilimsel çalışmalar yapacak. Kasa, sefer boyunca kuzey kutup dairesinde stratejik olarak belirlenmiş birçok bölgeden çeşitli örnekler toplayarak üniversitemiz bünyesinde çalışmalar sürdürecek.

Son Güncelleme Tarihi: 06/06/2024 - 13:19