Ana içeriğe atla

ALFAKON 2018 sona erdi

04.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal Eczacılık Kongresi ALFAKON 2018 sona erdi.

1

Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlaması amacıyla İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ALFAKON 2018 sona erdi. İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından Dedeman Bostancı Hotel’de düzenlenen kongrenin açış konuşmalarını Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, ALFAKON 2016 Başkanı Eczacı Onur Yalnız ve ALFAKON 2018 Başkanı Gökberk Karabay gerçekleştirdi. Farklı üniversitelerden gelen eczacılık fakültesi öğrencileri arasında iş birliğinin artırılmasına vesile olan kongreye rekor sayıda katılım sağlandı. 3 gün süren kongrede eczacılık mesleğinin güncel tartışma konularında alanında uzman kişiler tarafından konferans, panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 60’dan fazla konuşmacının katıldığı kongrede, algı atölyeleri ve farkındalık atölyeleriyle de sosyal konulara dikkat çekildi.

 2 BİN YARDIMCI ECZACI İSTİHDAM EDİLECEK

‘Algı ve Farkındalık’ ana temasıyla düzenlenen kongrede Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta, 1995-2007 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Başkanlığı yapan ve 23-24. Dönem İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet Domaç ile İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Cenap Sarıalioğlu ‘Meslek Örgütleri’ başlıklı oturumda bir araya geldi. Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta ‘Eczacılıkta İstihdam’ başlıklı sunumunda Türk Eczacılar Birliğinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Usta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TEB arasında imzalanan protokol kapsamında, 2 bin yardımcı eczacı istihdam edileceğini, yardımcı eczacılara asgari ücretin bir buçuk katı maaş verileceğini söyledi. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Cenap Sarıalioğlu ise nitelikli sağlık ve ilaç hizmeti için kamuda daha fazla eczacı istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Sarıalioğlu bu yıl mezun olacak eczacıların, eczane açma kriterleri sebebiyle istedikleri bir yerde eczane açamayacaklarını bu sebeple kamuda, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, ilaç sektöründe daha fazla sayıda eczacı istihdamı sağlanması gerektiğini savundu. 1995-2007 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Başkanlığı yapan ve 23-24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Ecz. Mehmet Domaç da ‘TEB’in Halk Sağlığına Katkıları ve Demokrasiye Katkıları’ başlıklı konuşmasında profesyonel bir sağlık meslek mensubu olan eczacının “halka en yakın sağlık danışmanı” olduğunu dile getirdi. TEB’in kamuyu, vatandaşı ve eczacıyı koruyan politikalar geliştirdiğini ifade eden Domaç, hasta sağlığı ve güvenliği açısından toplumda akılcı ilaç kullanımı bilincinin artırılması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:18