Alkin: Bölgedeki ülkelerin Türkiye’ye ihtiyacı var

30.06.2016

Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile normalleşme adımlarını değerlendiren Medipol Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, bölgedeki tüm ülkelerin Türkiye gibi büyüme mücadelesini sürdüren, eko..

9cc1-d30c85beb020-Kerem_Alkin_Israil_Turkiye.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile normalleşme sürecini A Haber ekranlarına değerlendirdi. Türkiye’nin son 10 yıldır bölgesindeki ülkelerle yürüttüğü ilişkiler neticesinde ihracatını 165 milyar dolara kadar yükselttiğini ifaden eden Prof. Alkin, bölgedeki terör tehdidi neticesinde bu rakamın 140 milyar dolara kadar düştüğünü söyledi. Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile normalleşme adımlarını ele alan Prof. Alkin, ilişkilerin yeniden belli noktaya getirilmesinin ihracat ve turizm açısından önemli olduğunu vurguladı. Normalleşme sürecinin ardından İsrail doğalgazının Batı’ya ihracı anlamında gelişmeler olabileceğine dikkat çeken Prof. Alkin, Türkiye’nin pek çok alanda kavşak bir ülke konumunda olduğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:29