Ana içeriğe atla

Alkin, TV Net’te erken seçim senaryolarını değerlendirdi

14.08.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye’de gerçekleşmesi muhtemel bir erken seçimin, Çin ve ABD’de gerçekleşecek büyük ekonomik geli..

af013-Kerem_Alkin_TVNET_ERKEN_SECIM.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, TV Net’te yayınlanan ve Sinem Köseoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Çıkış Noktası programının konuğu oldu. 13 Ağustos 2015 tarihinde yayınlanan programda Alkin, Türkiye’de gerçekleşmesi muhtemel erken seçimi, son dönemlerde artan terör olaylarını ve piyasalar hakkındaki görüşlerini bildirdi. Alkin, piyasalarda bir panik havasının hâkim olduğunu ve piyasanın bu durumu, demokrasi mekanizması içerisinde yönetmesi gerektiğini söyledi. Çin’in ciddi anlamda devalüasyon yaptığı ve ABD Merkez Bankası’nın parasal sıkıştırmaya başlamak adına yapacağı faiz artışıyla dünya ekonomisinde yeni bir sürecin başlayacağını söyleyen Alkin, Türkiye’de gerçekleşmesi muhtemel bir erken seçimin bu döneme denk geleceğini söyledi. Alkin ayrıca, içeride yaşanan terör olaylarına rağmen Türkiye’nin büyük bir demokrasi şöleninden geçtiğini söyledi.

“ERKEN SEÇİMİN TEKNİK ANLAMDA BİR MALİYETİ YOK”

Alkin ayrıca, Türkiye’de yapılması muhtemel bir erken seçimin ülkeye teknik anlamda bir maliyetinin olmayacağını belirterek, “Teknik anlamda maliyeti yok ancak pratik anlamda bir etkisi olabilir. Haziran ayı, 7 Haziran’daki beklenmedik seçim tablosunun ortaya çıkmasından sonra ekonominin en ciddi tepkiyi gösterebileceği bir aydı. Ancak 7 Ağustos’ta veriler açıklandı. Bir de baktık ki, Haziran ayı sanayi verileri beklenenden daha yüksek çıktı.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:13