İK ile sosyal medyayı bir araya getiren “Sosyalika” yayımlandı

12.08.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Vardarlıer’in insan kaynakları ile sosyal medyayı bir araya getiren kitabı “Sosyalika” yayımlandı.

509f8fe5-006d-4674-9d45-86ec1d8e81f6-Sosyalika_Pelin_Vardarlier.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, Fastbook Yayınları arasından çıkan kitabında, günümüzde en önemli iletişim kaynaklarından biri haline gelen ve hayatımızın her alanında etkisi olan sosyal medyanın insan kaynakları ile olan bağını anlatıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile sosyal medyayı sadece bir iletişim kanalı olması dışında, adayları anlama ve onlarla anlaşma yolu olarak gören Vardarlıer, sosyal medya teknolojileri ve trendlerini, insan kaynakları yöneticilerine sunulan bir fırsat olarak görüyor ve sosyal medya ile insan kaynakları arasındaki bağı anlatıyor. İnsan kaynakları yöneticilerine rehber olan kitapla ilgili bilgi veren Vardarlıer, “Özellikle internet kabiliyetinin artması sonucu kullanımı yaygınlaşan sosyal medya platformları işverenler ve insan kaynakları yöneticileri için kaçınılmaz bir veri kaynağı haline gelmiştir. Son zamanlarda hızla yaygınlaşan sosyal medya kavramı insan kaynakları alanında da kullanılmaktadır. Bu kitapta işverenin bu platformu kullanım sebepleri ile kullanım şekillerini inceleyerek, önerilerde bulundum, bireylerin bakış açılarını da değerlendirdim ve araştırmalar için kaynak olabilecek bilgileri derledim.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:14