Araştırmacılarımız Fizyoloji Kongresi’nden ödüllerle döndü

26.09.2017

Medipol Üniversitesi Fizyoloji Programı Yüksek Lisans öğrencileri Arman Dalay ve Aysun Dilden, 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi’nde sundukları projelerle ödüllere layık görüldü.

8129-Fizyoloji_Kongresi.jpg

Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç’ın danışmanlığında araştırmalar yapan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji Programı Yüksek Lisans öğrencileri Arman Dalay ve Aysun Dilden, bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Ulusal Fizyoloji Kongresi’nde sundukları projelerle ödüller aldı. Bu yıl Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen kongrede Arman Dalay ve ekibi “Omurilik Hasarı Sonrası Tekrarlayan Manyetik Uyarım Tedavisinin Motor Aktivite ve Nöron Sağ Kalımına Olan Etkisi” projesiyle; Aysun Dilden ve ekibi ise “Oatp1a5’in Beyin Felci Sonrası Doku İlaç Birikimi ve Hasarı Üzerine Olan Etkileri” başlıklı projesiyle sözlü sunum birinciliğini elde etti. Kongreyi düzenleyen Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, kongrenin düzenlenme amacının genç fizyologlara rol model oluşturabilecek çalışmaları sergilemek olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 12:23